Zsírpapa

Zsírpapa nem, de a csomagtartója célba ért

Két gyorsasági szakaszt teljesített Zsírpapa és Mészáros Sándor az Ózd Rallyn, ám ezalatt is annyi kalandot éltek át, mint máskor egy teljes szezonban. A Lada VFTS nagy része ugyan a harmadik szakaszon kiesett, de a csomagtartó fedele és a hátsó szélvédője Plesz Márk autóján végül célba ért. 

„Tök jól indult a verseny – kezdte Zsírpapa. – Az első gyorsaságira előre szuperlágyakat tettem fel, hátra keményebbeket, amivel jöttünk egy harmadik időt historicban. 

A második gyorsra is ez lett volna jó, de Királd előtt olyan rövid volt az etap, hogy nem tudtuk volna kicserélni, ezért négy keménnyel mentünk. Volt egy ‘bukkan, húsz, jobb négy’, ami előtt ötödikben jöttünk. Nem írtam fel, hogy a bukkan elemel, így a húsz méteren nem tudtam mit csinálni, elindult a hátulja és megforogtunk. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Lefulladt a motor. Próbáltam indítani, de úgy le volt húzva a biztonsági övem, hogy nem értem el az indítógombot. Elkezdtem kiabálni Meszesnek, hogy nem érem el, nem érem el! Annyi eszem nem volt, hogy fellazítsam az övet. Nagy nehezen megoldottam, beindult, le is mentünk. 

Utána beállunk Királdra, elrajtolunk, megyünk, mint az állat, egyszer csak felgyullad a töltés lámpa. Mondom Meszesnek, nincs töltés. Azt mondja, jó, de jobb három. De nincs töltés, nem érted? Nézd már meg. Oké, de JOBB HÁROM. Akkor esett le, hogy 170-nel utazunk és be kellene fordulnunk valahogy. Visszaraktam kettőt, elindult a hátulja és forogtunk megint. Persze merre álljon meg az autó orra? Visszafelé. Nagy gázzal megfordítottam. Mentünk még egy kört, ötödikből visszahúzom negyedikbe és hallom, hogy valami csapkodja az aszfaltot, alulról meg üti a bódét. Na mondom, gattyon van a kardán. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Próbáltunk legurulni, hogy ne legyünk útban, félreálltunk. Elment a mezőny. Mondom Meszesnek toljuk ki. Egy ház előtt álltunk meg, jött a tulaj, hogy segít ő is. Azt képzeld el, hogy mire leértünk, vagy húszan tolták az autót, vissza kellett szállnom kormányozni, mert olyan gyorsak voltunk. 

Hallom ám, hogy jön valaki, mint az állat. Megáll egy Ford Ranger, kipattannak ketten, Papa, kell a csomagtartód, meg a hátsó szélvédőd, mert (Plesz) Márk elhagyta és nem engedik tovább menni. Jó, akkor vigyétek, de már le is kapták. Úgyhogy a kocsi egy része tulajdonképpen Márkékkal célba ért“ – nevetett Zsírpapa.

Akit még a kiesésben is segítette az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft., valamint a Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

„Várjál már, mert még nincs vége. Ott állt az egész öreg brigád, Lipták Sanyi, Golyó, Topor Kálmán. Mondták a szünetben, hogy elmennek isznak egy sört, hozzanak-e valamit. Mondtam, hogy én sört nem iszom. Erre megjelenik Lipták Sancika az erdőben egy pohár kávéval, hogy Papa, ezt neked hoztam. Nagyon aranyosak voltak. 

De képzeld el, jön egy fiatal lány, azt mondja, szia Zsírpapa, tudod ki vagyok? Mondom nem. Az unokahúgod. Vagy harminc éve nem láttam. Az apja a lelkére kötötte, hogy ha elmegy a versenyre, keresse meg a Zsírpapát, mert én vagyok a nagybátyja. De úgy álltak meg az erdőben a lakókocsival, hogy nem tudtak volna kijönni, nem is találkozunk, hogyha nem előttük esek ki. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Hát ilyen volt az Ózd Rally. Kiestünk, de marha jól éreztem magam. A szurkolók meg hallod, vagy húszan jöttek fotózkodni. Akkora szeretetben volt részünk, hogy még hétfőn is röhögve megyek melózni. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ilyen jó hétvégénk legyen. Puszi a csajoknak!“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program