Zsírpapa

Zsírpapa nem, de a kerekei indulnak a Mediterrán Rallyn

Nem láthatjuk Zsírpapát a Mediterrán Rallyn a Lada VFTS volánja mögött, de ígéri, hogy ott lesz a versenyen és szurkol mindenkinek, különösképpen Plesz Márknak, aki Zsírpapa kerekein fog versenyezni. 

„Nemhogy szurkolni fogok Márknak, hanem hajtani fogom a kisgyereket – szögezte le Zsírpapa. – Most jöttünk haza a Mecsek Rallyról, mondom, minek menjek vissza még egyszer Pécsre? Majd Ózdon indulunk. 

Átjött hozzám Plesz Márk, tudod, a zöld zsigulis, hogyha nem megyek, kölcsönadnám-e a hat kerekemet neki. Miért ne adnám? De mondtam neki, hogy ügyesen menjen vele, mert ha belassulnak a kerekeim, akkor úgy szétcsapom az arcát, hogy oda is becsönget, ahol csak az alap van kész. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

De szerintem ezzel nem lesz baj, nagyon ügyes, tisztelettudó, rendes kisgyerek. Különben nem is adtam volna oda neki a kerekeimet. 

Az ellenfeleknek üzenem, az, hogy nem indulunk, nem jelenti azt, hogy nem leszek ott és nem fogom szívni a vérüket. Lemegyek, szurkolok mindenkinek, hogy érjenek célba. A többit már nekik kell megoldani.“

Az eredeti tervek szerint Zsírpapa és Mészáros Sándor számára a Mecsek Rally lett volna az utolsó idei versenyük, ami után egy komolyabb felújításon esett volna át a VFTS. Ez a terv azonban szerencsére megváltozott. 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

„Vettem egy bódét, abba átépítünk mindent a mostani kocsimból, és azzal tudunk versenyezni, amíg a régi karosszériát felújítják. Ózdon szeretnék már menni, addig adok Wirtmann-nak egy kis előnyt, de üzenem neki, hogy ott meg fogom verni“ – nevet Zsírpapa, akit a karosszéria átépítésben is segít az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft., valamint a Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

„Nagyon aranyosak a támogatóink, hogy így kitartanak mellettünk. Mint ahogy a szurkolók is, akiktől elnézést kérek, hogy most nem láthatják a két öreget, de készül az autó, és Ózdon ha törik, ha szakad, ott leszünk! A Mediterrán Rallyn meg szurkoljanak Plesz Márknak és a kerekeimnek. Ott találkozunk. Puszi a csajoknak!“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program