Zsírpapa

Zsírpapa nem, de a kerekei indulnak a Mediterrán Rallyn

Nem láthatjuk Zsírpapát a Mediterrán Rallyn a Lada VFTS volánja mögött, de ígéri, hogy ott lesz a versenyen és szurkol mindenkinek, különösképpen Plesz Márknak, aki Zsírpapa kerekein fog versenyezni. 

„Nemhogy szurkolni fogok Márknak, hanem hajtani fogom a kisgyereket – szögezte le Zsírpapa. – Most jöttünk haza a Mecsek Rallyról, mondom, minek menjek vissza még egyszer Pécsre? Majd Ózdon indulunk. 

Átjött hozzám Plesz Márk, tudod, a zöld zsigulis, hogyha nem megyek, kölcsönadnám-e a hat kerekemet neki. Miért ne adnám? De mondtam neki, hogy ügyesen menjen vele, mert ha belassulnak a kerekeim, akkor úgy szétcsapom az arcát, hogy oda is becsönget, ahol csak az alap van kész. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

De szerintem ezzel nem lesz baj, nagyon ügyes, tisztelettudó, rendes kisgyerek. Különben nem is adtam volna oda neki a kerekeimet. 

Az ellenfeleknek üzenem, az, hogy nem indulunk, nem jelenti azt, hogy nem leszek ott és nem fogom szívni a vérüket. Lemegyek, szurkolok mindenkinek, hogy érjenek célba. A többit már nekik kell megoldani.“

Az eredeti tervek szerint Zsírpapa és Mészáros Sándor számára a Mecsek Rally lett volna az utolsó idei versenyük, ami után egy komolyabb felújításon esett volna át a VFTS. Ez a terv azonban szerencsére megváltozott. 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

„Vettem egy bódét, abba átépítünk mindent a mostani kocsimból, és azzal tudunk versenyezni, amíg a régi karosszériát felújítják. Ózdon szeretnék már menni, addig adok Wirtmann-nak egy kis előnyt, de üzenem neki, hogy ott meg fogom verni“ – nevet Zsírpapa, akit a karosszéria átépítésben is segít az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft., valamint a Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

„Nagyon aranyosak a támogatóink, hogy így kitartanak mellettünk. Mint ahogy a szurkolók is, akiktől elnézést kérek, hogy most nem láthatják a két öreget, de készül az autó, és Ózdon ha törik, ha szakad, ott leszünk! A Mediterrán Rallyn meg szurkoljanak Plesz Márknak és a kerekeimnek. Ott találkozunk. Puszi a csajoknak!“

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.