Zsírpapa

Zsírpapa nem indul, de megjelenik a szervizparkban

Az előzetes terveknek megfelelően kihagyja a Boldogkő Rallyt Zsírpapa és Mészáros Sándor a Lada VFTS-sel, és várhatóan a Dunakanyar Rallyn is nélkülöznünk kell őket, de jó hír, hogy a Mecsek Rallyn visszatérnek.

Zsírpapa addig sem akarja cserbenhagyni a historic mezőnyét, és ígéri hogy ott lesz a versenyen, szurkol, a szervizparkban pedig mindenkinek szívni fogja a vérét. 

„Az a helyzet, hogy nem tudunk menni, mert nincs rá pénzünk – szögezte le Zsírpapa, majd hozzátette: – Fogalmazhatnék körülményesebben is, de akkor is ez lenne a helyzet. Annyit tudok ígérni a szurkolóknak, hogy a Mecsek Rallyn biztosan ott leszünk. Azt dobta ki most az agyam, hogy a historic-Eb mezőnyében kéne menni, hátha ki tudom fújni az orrát pár külföldinek a Zsigulival.“

Zsírpapa nélkül azonban nem igazi a rally, ezt ő is tudja és ha már versenyautóval nem is, de civilben ott lesz a versenyen. Már csak azért is, mert nem akarja még nehezebb helyzetbe hozni legnagyobb riválisát, Wirtmannt. 

„Képzeld el, mekkora bajban van most, hogy nem megyek, nem lesz, aki szívja a vérét. De figyelj, lemegyek, megnézem a vagányokat és majd megjelenek a szervizparkba, hogy ne érezzék magukat nagyon egyedül.

Auszmann Gyuszira nagyon kíváncsi vagyok, ő is fenyeget már egy ideje, hogy szétcsapja az arcom a Polonezzel. Meg kis Érdire a Sierrával. Figyel, ‘naggyon’ jó mezőny lesz a ****ba, hogy nem tudok menni. De ez van. 

A szurkolóknak üzenem, hogy érezzék jól magukat, vigyázzanak magunkra és hajtsák a historicot, ha már én nem tudom őket. 

Puszi a csajoknak, ölelés a családnak. Tudod, a rally családnak is.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program