Zsírpapa

Zsírpapa szétcsapja az Eb-mezőny arcát – vagy nem

Közel egy évtizede ment utoljára Zsíros Imre és Mészáros Sándor új versenyabroncsokkal. A Mecsek Rallyra egy titokzatos támogatójuk hat új gumival lepte meg őket, amivel Zsírpapa arra készül, hogy szétcsapja az Eb-mezőny arcát. A gond csak az, hogy a gumik még egy hajóban csücsülnek, várva a kirakodásra. Ha nem jönnek meg, akkor viszont Zsírpapa előveszi a legöregebb gumikat és megy egyet a szurkolóknak. 

„A helyzet az, hogy Meszes (Mészáros Sándor) és Garami (Zoltán) régen mentek együtt, és képzeld el, hogy még mindig szoktak beszélgetni. Van ilyen. Persze Garami mindig szívja a vérét, kérdezte, hogy te, miért nem mentek gyorsabban? 

Azt mondja Meszes, ennél is gyorsabban? Így is minden kanyarban meg akar ölni. Hét-nyolc éves gumikkal megyünk. Azt mondja Garami, csak a gumin múlik? Azon hát. Jó, akkor veszek nektek hat új gumit, de akkor a Mecsek Rallyn menjetek vele, mint az állat.

Így lett a Material-Plastik Kft támogatásával hat új gumink. Hallod, még a Pethőék ellen mentem utoljára új gumival, de már nem is emlékszem rá, hogy milyen. De várjál, mert nincs vége, a hat versenygumink még a hajón van, ami három hete nem tud kikötni. Azt ígérték, hogy ideér a versenyre, de ha nem, akkor viszont felrakjuk a legöregebb gumikat és még az egyenesben is keresztbe fogunk autózni, mint a hülyegyerekek.

Itt írd már bele a szponzorokat is, ahogy szoktad (Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft.) zárójelben is jó, hátha úgy nem szólnak érte, meg az olvasóknak sem unalmas, de annyira aranyosak, hogy támogatnak, nélkülük nem tudnék versenyezni, csak pofázni. 

De megmondom őszintén, nagyon szeretném, hogy megjöjjenek az új gumik. Tavaly is jó időket mentünk a historic Eb-mezőnyében. A gyűjtőben jöttek is nézegetni, hogy mitől megy ez az autó? Hátul dobfék van rajta, elől is csak kis tárcsa, mi a fene ez? Ott volt Mekler Laci is, ő beszéli a nyelvüket, azt mondja, ne csodálkozzatok, Zsírpapának 47-es lába van, tudja nyomni vele a gázt. 

Na most, ha idén is eljönnének és meglenne az új gumink, akkor azzal szétcsapnám az arcukat. Vagy bedobnám. Egyébként meg mindegy, ha már ott vagyunk, akkor élvezni fogjuk a versenyt. Nekem a rally az életem, meg persze anya és a gyerekek, meg a szurkolók és a VFTS. Ha elmegyünk a Mecsek Rallyra, az nekem olyan mintha nyaralnék, úgyhogy mi bajom lehet.

De azért szurkoljatok, hogy megjöjjenek az új gumik, hadd csapjam szét a szájukat. Azok is jó srácok, megérdemelnék.“

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.