Zsírpapa

Zsírpapa szétcsapja az Eb-mezőny arcát – vagy nem

Közel egy évtizede ment utoljára Zsíros Imre és Mészáros Sándor új versenyabroncsokkal. A Mecsek Rallyra egy titokzatos támogatójuk hat új gumival lepte meg őket, amivel Zsírpapa arra készül, hogy szétcsapja az Eb-mezőny arcát. A gond csak az, hogy a gumik még egy hajóban csücsülnek, várva a kirakodásra. Ha nem jönnek meg, akkor viszont Zsírpapa előveszi a legöregebb gumikat és megy egyet a szurkolóknak. 

„A helyzet az, hogy Meszes (Mészáros Sándor) és Garami (Zoltán) régen mentek együtt, és képzeld el, hogy még mindig szoktak beszélgetni. Van ilyen. Persze Garami mindig szívja a vérét, kérdezte, hogy te, miért nem mentek gyorsabban? 

Azt mondja Meszes, ennél is gyorsabban? Így is minden kanyarban meg akar ölni. Hét-nyolc éves gumikkal megyünk. Azt mondja Garami, csak a gumin múlik? Azon hát. Jó, akkor veszek nektek hat új gumit, de akkor a Mecsek Rallyn menjetek vele, mint az állat.

Így lett a Material-Plastik Kft támogatásával hat új gumink. Hallod, még a Pethőék ellen mentem utoljára új gumival, de már nem is emlékszem rá, hogy milyen. De várjál, mert nincs vége, a hat versenygumink még a hajón van, ami három hete nem tud kikötni. Azt ígérték, hogy ideér a versenyre, de ha nem, akkor viszont felrakjuk a legöregebb gumikat és még az egyenesben is keresztbe fogunk autózni, mint a hülyegyerekek.

Itt írd már bele a szponzorokat is, ahogy szoktad (Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft.) zárójelben is jó, hátha úgy nem szólnak érte, meg az olvasóknak sem unalmas, de annyira aranyosak, hogy támogatnak, nélkülük nem tudnék versenyezni, csak pofázni. 

De megmondom őszintén, nagyon szeretném, hogy megjöjjenek az új gumik. Tavaly is jó időket mentünk a historic Eb-mezőnyében. A gyűjtőben jöttek is nézegetni, hogy mitől megy ez az autó? Hátul dobfék van rajta, elől is csak kis tárcsa, mi a fene ez? Ott volt Mekler Laci is, ő beszéli a nyelvüket, azt mondja, ne csodálkozzatok, Zsírpapának 47-es lába van, tudja nyomni vele a gázt. 

Na most, ha idén is eljönnének és meglenne az új gumink, akkor azzal szétcsapnám az arcukat. Vagy bedobnám. Egyébként meg mindegy, ha már ott vagyunk, akkor élvezni fogjuk a versenyt. Nekem a rally az életem, meg persze anya és a gyerekek, meg a szurkolók és a VFTS. Ha elmegyünk a Mecsek Rallyra, az nekem olyan mintha nyaralnék, úgyhogy mi bajom lehet.

De azért szurkoljatok, hogy megjöjjenek az új gumik, hadd csapjam szét a szájukat. Azok is jó srácok, megérdemelnék.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program