Zsírpapa

Zsírpapa széttekerte a kezét a Szilveszter Rallyn

41 navigátor, 21 liter húsos káposzta, 3 bogrács forralt bor és egy garnitúra nullára elfogyasztott gumi volt Zsírpapa mérlege a Szilveszter Rallyn, amit szerdán elhunyt sporttársa, Kaposi László tiszteletére teljesített. 

„Nagyon jó verseny volt, de nagggyon – szögezte le mindjárt az elején Zsírpapa. – Egész évben egy csomó embernek ígértem meg, hogy a majd a Szilveszter Rally tesztjén viszem. Úgy képzeld el, hogy mindenki eljött. 11-kor kezdődött a teszt, én 11:20-kor már pályán voltam. 41 embert vittem. Fél ötkor odajött hozzám a sportbíró – nagyon aranyos volt –, azt mondja: Papa, sok van még? Mert már csak te körözöl. 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Olyan voltam, mint egy taxis. Többet mentem a teszten, mint a versenyen, de úgy élveztem. Széttekertem a kezem, estére viszont majd leszakadt a karom, meg a vállam. 

A versenyen az első körben Meszes (Mészáros Sándor) unokáját vittem, a kis Csanádot. Sokkal jobban vigyorog, mint a nagyapja. Fülig ért a szája végig. Mondta is az anyukája, hogy na, őt is megfertőzted. 

Az első napra rányomta a bélyegét Kaposi Laci halála. Tudod, az arany fekete VFTS. Historic replicában versenyeztünk együtt annak idején. Végtelenül jó ember volt, nagyon szerettem, az az igazi sporttárs, jó barát. Teljesen kész voltam tőle. Gondolkoztam is, hogy most mit csináljunk, hogy versenyezzünk így holnap? De aztán arra gondoltam, hogy ha már Laci nem tudott végigmenni a versenyen, akkor az ő tiszteletére én végigmegyek.

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Másnap volt nálunk a nagy zabálás. Meszes 21 liter húsos káposztát főzött. Kint volt Wirtmann és Schneer Laci – vettünk neki külön tejfölt –, akik felzabáltak mindent. Az összes öreg ott volt a szervizparkunkban. Az autót nem is lehetett látni a tömegtől. 

A teszten jól elkoptattuk a gumikat. Emlékszel Rauth Tibire? Ő ment a Samarával még Pethő Tyutyu idejében. Azt mondja Papa, felhozom a gumivágót és vágok bele neked mintát. Mondtam, hogy jó, de lemezollót is hozzál, mert már csak a drótot lehet vágni. Ez a garnitúra gumink tényleg végig ki lett fizetve, de a legvégéig.“

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Zsírpapát a gumikoptatásban most is támogatta az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., a GQS Kft., a Material-Plastik Kft. és a Vestin Equity Kft. 

„De nem csak ők támogattak ezen a versenyen, mindenki, aki kijött, aki zabált nálunk, vagy szurkolt, a sportbírók, akik a teszten odafagytak miattam a sátorba, a sok barát, a családom. Jó verseny volt. Csak Kaposi Laci fog hiányozni. Részvétem a családjának. Őket is nagyon szeretem.“

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém