Zsírpapa

Zsírpapa üzent a szurkolónak

A Salgó Rallyn debütál idén Zsíros Imre és Mészáros Sándor, akik egy versenyre hűtlenek lettek a historichoz és ORC-ben indulnak, csak hogy Zagyvaróna–Cereden mehessenek egyet.

A Lada VFTS rajtkész állapotban van, bár a tréningautókról ugyanez nem mondható el. Még az is elképzelhető, hogy az LT buszt kell bevetni. Mivel Zsírpapa ősriválisa, Wirtmann nem indul a Salgón, új ellenfelet kellet találnia. 

„Annyira készülünk a Salgóra, hogy a múlt héten, ahogy mentem le Orfűre, megállt a Berlingo, ma meg a Skodán szakadt szét a féltengelycsukló, úgyhogy egyelőre nincs tréningkocsim. Az is lehet, hogy (a VW busszal) az LT-vel porolok egyet a pályákon“ – nevet Zsírpapa. 

„A VFTS rendben van. Ma vittem el Kasza Zolihoz, hogy beállítsa. Emlékszel, hogy a Szilveszter Rallyn odavertem a hátulját? Képzeld el, Szafi, meg Jánoska kicserélték nekem a sárvédőt, a fényező srác meg olyan szépen lefényezte, hogy nem fogod megismerni a kocsi jobb hátulját. Nagyon aranyosak voltak és szeretnék nekik köszönetet mondani.“

Eddig bírtuk Wirtmann nélkül. 

„Az öreg megnyerte az Orfű Rallyt, mondtam is neki, hogy használja ki, hogy nem vagyok ott. Most a Salgón egyetlen célom van: Zagyvaróna–Cereden akarok egy jót menni. Tudom a tavalyi időmet, annál kell jobbat menni. Majd elválik, hogy szájba tudom-e verni magamat.“

Zsírpapa szurkolótábora eddig sem volt kicsi, de a Salgó Rallyra jelentősen kibővült. 

„Új munkahelyem van, ahol rengeteg Salgótarjáni kollégám van. Mondták, hogy jönnek szurkolni és készítenek molinót. Mondtam nekik, hogy ha meglátlak benneteket a pálya szélén, akkor megállok egy kávéra. Erre azt mondja az egyik, aki Kazáron, a gyorsaságin lakik, hogy ha megállsz, akkor gyere már be hozzám egyet ebédelni. Hát ilyen kollégáim vannak. Imádom őket.“

Zsírpapával nem könnyű komolyan beszélgetni, de minden alkalommal eljön a pillanat, amikor komolyra fordul a szó. 

„Várjál, most mondom én. Komoly arccal: Szóval, van az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. Ők olyan aranyosak, hogy támogatnak minket, hogy tudjuk veretni a Salgó Rallyn. Nélkülük nem tudnánk versenyezni. Meg persze a családunk és a szurkolók nélkül sem. De nekem a szurkolók is olyanok, mintha a családom lennének. Most meg még a munkatársaim is kint lesznek, úgyhogy mindnekiért megyünk. Nagyon gyorsan fogunk menni, ha pedig gyorsan megyünk, annak látványosnak is kell lenni. Úgyhogy jöjjön minden rallyszurkoló Salgótarjánba és szurkoljon mindenkinek, aki jól megy – ezt üzeni Zsírpapa. Így jó lesz?“

Szerintetek? 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program