Zsírpapa

Zsírpapa üzent a szurkolónak

A Salgó Rallyn debütál idén Zsíros Imre és Mészáros Sándor, akik egy versenyre hűtlenek lettek a historichoz és ORC-ben indulnak, csak hogy Zagyvaróna–Cereden mehessenek egyet.

A Lada VFTS rajtkész állapotban van, bár a tréningautókról ugyanez nem mondható el. Még az is elképzelhető, hogy az LT buszt kell bevetni. Mivel Zsírpapa ősriválisa, Wirtmann nem indul a Salgón, új ellenfelet kellet találnia. 

„Annyira készülünk a Salgóra, hogy a múlt héten, ahogy mentem le Orfűre, megállt a Berlingo, ma meg a Skodán szakadt szét a féltengelycsukló, úgyhogy egyelőre nincs tréningkocsim. Az is lehet, hogy (a VW busszal) az LT-vel porolok egyet a pályákon“ – nevet Zsírpapa. 

„A VFTS rendben van. Ma vittem el Kasza Zolihoz, hogy beállítsa. Emlékszel, hogy a Szilveszter Rallyn odavertem a hátulját? Képzeld el, Szafi, meg Jánoska kicserélték nekem a sárvédőt, a fényező srác meg olyan szépen lefényezte, hogy nem fogod megismerni a kocsi jobb hátulját. Nagyon aranyosak voltak és szeretnék nekik köszönetet mondani.“

Eddig bírtuk Wirtmann nélkül. 

„Az öreg megnyerte az Orfű Rallyt, mondtam is neki, hogy használja ki, hogy nem vagyok ott. Most a Salgón egyetlen célom van: Zagyvaróna–Cereden akarok egy jót menni. Tudom a tavalyi időmet, annál kell jobbat menni. Majd elválik, hogy szájba tudom-e verni magamat.“

Zsírpapa szurkolótábora eddig sem volt kicsi, de a Salgó Rallyra jelentősen kibővült. 

„Új munkahelyem van, ahol rengeteg Salgótarjáni kollégám van. Mondták, hogy jönnek szurkolni és készítenek molinót. Mondtam nekik, hogy ha meglátlak benneteket a pálya szélén, akkor megállok egy kávéra. Erre azt mondja az egyik, aki Kazáron, a gyorsaságin lakik, hogy ha megállsz, akkor gyere már be hozzám egyet ebédelni. Hát ilyen kollégáim vannak. Imádom őket.“

Zsírpapával nem könnyű komolyan beszélgetni, de minden alkalommal eljön a pillanat, amikor komolyra fordul a szó. 

„Várjál, most mondom én. Komoly arccal: Szóval, van az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. Ők olyan aranyosak, hogy támogatnak minket, hogy tudjuk veretni a Salgó Rallyn. Nélkülük nem tudnánk versenyezni. Meg persze a családunk és a szurkolók nélkül sem. De nekem a szurkolók is olyanok, mintha a családom lennének. Most meg még a munkatársaim is kint lesznek, úgyhogy mindnekiért megyünk. Nagyon gyorsan fogunk menni, ha pedig gyorsan megyünk, annak látványosnak is kell lenni. Úgyhogy jöjjön minden rallyszurkoló Salgótarjánba és szurkoljon mindenkinek, aki jól megy – ezt üzeni Zsírpapa. Így jó lesz?“

Szerintetek? 

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.