Zsírpapa váltó nélkül is jól érezte magát

Már a Baranya Kupa második gyorsasági szakaszától kezdve elégedetlenkedett a váltó Zsíros Imre és Erdélyi László Lada VFTS-ében. Először a negyedik fokozat fogaskerekéről tört le egy fog, aztán szép lassan elfogyott a második és harmadik fokozat is. Zsírpapa azonban egy darabig megoldotta egyessel és ötödikkel, ám a hetedik gyorsasági szakasz rajtja előtt megszorult a váltó és akkor már nem lehetett mit tenni, fel kellett adni a versenyt. Zsírpapa azonban így is nagyon élvezte a versenyt és hogy újra bajnoki futamon hajthatta a VFTS-t

Zsíros Imre: – Jól indult a verseny. Nagyon jó volt a rendezés, a gyorsasági szakaszok, kifejezetten tetszett, hogy éjszaka is mehettünk. Szombaton, a második gyorsaságin tört le egy fog a negyedik fokozatunk fogaskerekéből. Vasárnap reggel már a kettes, hármas is nagyon zörgött, szép lassan el is ment mind a két fokozat. Végül csak egyesünk és ötödikünk maradt.

– De ez sem volt baj, így is nagyon élveztem. Ahol lehetett ötödikben meghúztam neki. Más kérdés, hogy a kanyar után meg kellett várni, mire lelassul az autó annyira, hogy egyesben újra el tudjam indítani. A hetedik gyorsaságin akartunk elrajtolni, amikor az időellenőrző és a rajt között megállt a váltónk. Valószínűleg a letört fog akkor szorulhatott be valahová.

– Rövidebb lett a verseny, mint ahogy terveztük, de addig is nagyon élveztük, nem haragszom a kicsi kocsira, nagyon jól viselkedett. Jó volt újra bajnoki futamon rajthoz állni, amit köszönök a LÉZER Irodatechnikának, mert ha ők nincsenek, akkor most egy nagyon nagy élménnyel lennénk szegényebbek.

A csapat együttműködő partnerei: LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, MRE–H Kft, a nagyipari törő-, zúzógépek forgalmazója, Lagrotta Utazási Iroda, a családjaink és minden VFTS-szurkoló

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program