Zsírpapa

Zsírpapa VFTS-e magától ment keresztben

Nem érkezett meg a Mecsek Rallyra rendelt hat új versenygumi így Zsírpapa és Mészáros Sándor nem tudták szétcsapni az Eb-mezőny arcát. Felrakták viszont az összes kopott gumit és le is nullázták őket. Az utolsó gyorsaságikon harcban voltak az Országos Historic Rallybajnokság harmadik helyéért, de a VFTS Árpádtetőn önállósította magát és úgy döntött, hogy Zsírpapa autózzon inkább a nézőknek. Így negyedikek lettek. 

„Nagyon jó verseny volt – foglalta össze tömören Zsírpapa. – Meszessel annyira élveztünk, hogy az elmondani nem tudom. Dőlt rólunk a víz minden célban, de ***** jó volt. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Az új gumik nem jöttek meg, állítólag még mindig nem tudott kikötni a hajó. Úgyhogy előszedtük az össze kopottat. Péntek estére le is nulláztuk őket. Szombatra felraktuk Wirtmann használt gumijait, azokat is nullára használtuk. Szerintem gumi kihasználásban nincs jobb nálunk. 

Kis Érdi nagyon jól ment, vele nem tudtuk felvenni a versenyt. Wirtmann most nem indult, de voltak helyette a Kalapács tesók, hát ők is nagyon elvertek az Opellal. A harmadik helyért nagy meccsben voltunk Csukoviccsal. Az utolsó gyorsaságikon is még fej-fej mellett álltunk. 

Árpádtetőn jövünk le, tolom neki, hogy nehogy Csuki megverjen, elfordítom a kormányt és már túl is fordult a hátulja. Gondoltam, ha már a VFTS is ezt akarja, akkor ráugrok a gázra és elfüstölöm a maradék gumit.“ 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Zsírpapát a gumifüstölésben az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft. segítette.

„Meg a Material-Plastik Kft, akiktől a hat új gumit kaptuk, ami ugyan nem érkezett meg, de nem baj, a következő versenyen megyünk vele és, képzeld el, a Dunakanyar Rallyn annyira elégedettek volt velünk a Vestin Equity Kft, hogy a Mecsek Rally nevezésünket is fizette. 

Azt mondtam már, hogy kegyetlen jó verseny volt? Én nem szeretem a szűkeket, de a Mecsek Rallyn még azok is jók voltak. Hallod, Sanyival olyan boldogok voltunk a célba, hogy hihetetlen. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa a legendák társaságában

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a versenyt, a rendezőnek, a sportbíróknak, a nézőknek, hát ők nagyon aranyosak voltak, imádom őket! És külön szeretném megköszönni Kasza Zolinak, az autót. Azt képzeld el, hogy 19 éve ő készíti fel az autómat és ha hiszed, ha nem, az ő hibájából még nem estem ki soha. Én dobtam már el, de Zoli hibájából még nem estünk ki, ami azért, ha belegondolsz nagy dolog. 

Puszi a csajoknak! Wirtmann-nak meg üzenem, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb, mert így nem tudom elverni.“ 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax