Zsírpapa

Zsírpapa VFTS-e magától ment keresztben

Nem érkezett meg a Mecsek Rallyra rendelt hat új versenygumi így Zsírpapa és Mészáros Sándor nem tudták szétcsapni az Eb-mezőny arcát. Felrakták viszont az összes kopott gumit és le is nullázták őket. Az utolsó gyorsaságikon harcban voltak az Országos Historic Rallybajnokság harmadik helyéért, de a VFTS Árpádtetőn önállósította magát és úgy döntött, hogy Zsírpapa autózzon inkább a nézőknek. Így negyedikek lettek. 

„Nagyon jó verseny volt – foglalta össze tömören Zsírpapa. – Meszessel annyira élveztünk, hogy az elmondani nem tudom. Dőlt rólunk a víz minden célban, de ***** jó volt. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Az új gumik nem jöttek meg, állítólag még mindig nem tudott kikötni a hajó. Úgyhogy előszedtük az össze kopottat. Péntek estére le is nulláztuk őket. Szombatra felraktuk Wirtmann használt gumijait, azokat is nullára használtuk. Szerintem gumi kihasználásban nincs jobb nálunk. 

Kis Érdi nagyon jól ment, vele nem tudtuk felvenni a versenyt. Wirtmann most nem indult, de voltak helyette a Kalapács tesók, hát ők is nagyon elvertek az Opellal. A harmadik helyért nagy meccsben voltunk Csukoviccsal. Az utolsó gyorsaságikon is még fej-fej mellett álltunk. 

Árpádtetőn jövünk le, tolom neki, hogy nehogy Csuki megverjen, elfordítom a kormányt és már túl is fordult a hátulja. Gondoltam, ha már a VFTS is ezt akarja, akkor ráugrok a gázra és elfüstölöm a maradék gumit.“ 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Zsírpapát a gumifüstölésben az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft. segítette.

„Meg a Material-Plastik Kft, akiktől a hat új gumit kaptuk, ami ugyan nem érkezett meg, de nem baj, a következő versenyen megyünk vele és, képzeld el, a Dunakanyar Rallyn annyira elégedettek volt velünk a Vestin Equity Kft, hogy a Mecsek Rally nevezésünket is fizette. 

Azt mondtam már, hogy kegyetlen jó verseny volt? Én nem szeretem a szűkeket, de a Mecsek Rallyn még azok is jók voltak. Hallod, Sanyival olyan boldogok voltunk a célba, hogy hihetetlen. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa a legendák társaságában

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a versenyt, a rendezőnek, a sportbíróknak, a nézőknek, hát ők nagyon aranyosak voltak, imádom őket! És külön szeretném megköszönni Kasza Zolinak, az autót. Azt képzeld el, hogy 19 éve ő készíti fel az autómat és ha hiszed, ha nem, az ő hibájából még nem estem ki soha. Én dobtam már el, de Zoli hibájából még nem estünk ki, ami azért, ha belegondolsz nagy dolog. 

Puszi a csajoknak! Wirtmann-nak meg üzenem, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb, mert így nem tudom elverni.“ 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.