Csomós Mixi

Csomós Mixi és Nagy Attila újra aszfalton versenyez a Róma Rallyn

Két murvás futam után újra aszfalton versenyez Csomós Miklós és Nagy Attila Skoda Fabia R5-tel a rally Európa-bajnokság idei hatodik futamán, a Róma Rallyn. A verseny előtti héten 120 kilométeres teszten vettek részt, amelyen a Hankook aszfaltos versenygumijait próbálhatták ki. A HUMDA Academy versenyzője abszolút felkészült, eltökélt és a legjobb tízbe várja magukat. 

Az olasz főváros, Róma ad otthont a Rally Európa-bajnokság hatodik futamának, amely a májusi Kanári-szigetek Rally után a második idei aszfaltos versenye lesz a sorozatnak. A péntek esti prológot a Róma jelképének is tekinthető Colosseum körül rendezik, majd a mezőny átutazik a fővárostól nyolcvan kilométerre dél-keletre fekvő Fiuggiba. Az ásványvízéről híres, tízezer fős város lesz a verseny igazi központja. 

Szombaton és vasárnap is egyaránt 92 gyorsasági kilométert tesz meg a mezőny. A verseny különlegessége lesz a szombati Santopadre–Fontana Liri gyorsasági szakasz a maga 29 kilométerével, illetve a még ennél is hosszabb  vasárnapi pálya, a Cave–Subiaco, amely 32,5 kilométeres.

Fotó: Csomós Mixi

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Csomós Mixi és Nagy Attila még nem vettek részt a Róma Rallyn, így a pályák nagy része hiába egyezik meg a korábbi években használtakkal, minden újdonság lesz a magyar páros számára. 

A felkészülés kivételesen már a verseny előtti héten hétfőn megkezdődött, amikor a Hankookkal közösen 120 kilométeres fejlesztési teszten vettek részt. 

„Örülök neki, hogy visszatérünk aszfaltra – mondta Csomós Mixi. – Az idei szereplésünk alapján kicsit úgy tűnhet, mintha murvamenők lennénk, pedig aszfalton sokkal nagyobb a tapasztalatunk. 

Nagyon jó volt a Róma Rally előtti héten 120 kilométert tesztelni a Hankookkal. Remélem, hasznos információkkal szolgáltunk a versenygumik fejlesztéséhez, és nekünk is sikerült egy kicsit visszarázódni az aszfaltos versenyzéshez. 

A Róma Rally pályáin még nem jártunk, de azt tudjuk, hogy nagyon kihordásosak, ami miatt biztosan hátrányt jelent, hogy később rajtolunk, de nem baj, ezt a nehézséget vállaljuk. 

A legfontosabb feladatunk, hogy minden gyorsasági szakaszt teljesítsünk és hogy minél nagyobb tapasztaltunk legyen, ha jövőre visszatérünk. Várom a két hosszú pályát. Minél hosszabb egy gyorsasági, annál jobban tudok koncentrálni, emiatt talán ezeken a szakaszokon lehetünk a legközelebb az ellenfeleinkhez. 

A mezőny most is nagyon erős, de azt gondolom, hogy az első tíz reális cél lehet. 

Hálásan köszönjük a rengeteg szurkolást! Atival Rómában is azon leszünk, hogy ezt minél jobban megháláljuk.“

Fotó: Csomós Mixi
Logisztika: Repülő, busz, vonat és egy kis séta

Minden út Rómába vezet – tartja a mondás, de ezúttal ez egy kicsit bonyolultabb. A GR Motorsport színeiben versenyző páros Skoda Fabia R5-öse ezúttal az idei Eb-program egyik legrövidebb és legegyszerűbb útvonalán, kevesebb mint 1600 kilométer megtétele után jut el a verseny helyszínére. Csomós Mixi és Nagy Attila szokás szerint repülőn utazik ki, de ezúttal egy kis buszozás, vonatozás, sőt, még egy jó hosszú séta is szerepel a programjukban. 

„Minden Eb-futam más logisztikai kihívást tartogat, de talán a Róma Rallyé a legviccesebb – nevet Nagy Attila. – Általában a versenyautó kijutása a legbonyolultabb, ez most viszonylag egyszerűbb feladat. 

Mi Mixivel repülővel utazunk ki és normális esetben a reptéren bérelünk autót. Ez azonban Rómában nagyon drága. A verseny helyszínétől pár kilométerre találtunk egy másik megoldást, itt a csapat számára szükséges három bérautót annyiért kapjuk meg, mint Rómában egyet. 

Ehhez azonban a reptéren buszra kell szállnunk, majd másfél órát utazunk vonattal és a végén még lesz egy két és fél kilométeres sétánk a kölcsönzőig. Odafelé mi intézzük, visszafelé az egész csapat ezt az utat járja be. 

Fotó: Csomós Mixi

Szerdán a hivatalos teszten veszi kezdetét a programunk. Aznap este hat és kilenc között szeretném megcsinálni az adminisztratív átvételt, mert csütörtök reggeltől már pontos beosztással járhatjuk be a pályákat. Pénteken fejeződik be a pályabejárás és még aznap este lesz az első gyorsasági a Colosseum körül. 

A verseny egyik érdekessége a két hosszú pálya. Mixi nagyon jól tud koncentrálni a hosszú gyorsaságikon, de húsz kilométer felett szerintem kell egy–egy pontot találni, ahol lazíthat. Amikor pár éve a Barum Rallyn ilyen hosszú pályákon versenyeztünk, akkor ott fel is írtuk az itinerbe, hogy a következő két kilométer laza, rázd le magad. 

Navigátor szempontból is kihívás egy ilyen pálya, hiszen nekem is koncentrálnom kell, de leginkább sok vizet kell előtte innom, hogy ne száradjon ki a szám. 

Mixivel nagyon várjuk már a rajtot, májusban, a Kanári-szigeteken versenyeztünk utoljára aszfalton, remélem, ezúttal sem fogunk csalódást okozni a szurkolóknak.“ 

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program