Egy nehéz nap kipipálva Korzikán

A szériaautó-kupa hetedik helyén zárta a Korzika Rali első napját Vizin László és Zsiros Gábor a Subaru Impreza R4-essel. A várakozásnak megfelelően nehéz napja volt a mezőnynek, amely a tervezett hat helyett csak öt gyorsasági szakaszt teljesített pénteken, miután az ötödik gyorsaságit egy kigyulladt autó miatt etappá nyilvánították. A versenyzők megterhelését csak növelte, hogy reggel héttől talpon voltak és pontban éjfélkor értek vissza a szállásukra. Szerencsére szombaton később kezdődik a verseny, így jut idő a pihenésre.

vizin_fra_001 (Large)

Vizin László: – Ahogyan számítottunk rá, nagyon nehéz volt az első nap. Egész éjszaka szakadt az eső, az első gyorsaságira éppen elállt, ezért a biztonság kedvéért lágy gumit választottuk. Kétféle gumival, lágy vagy kemény keverékkel lehet menni a versenyen, nincs intermédia sem. Az első gyorsra jó volt a választásunk, a másodikra felszáradt a pálya. Délutánra megint esőt kaptunk. Mivel nagy hegyek között zajlik a verseny, elég nehéz kiszámítani, mikor esik le az eső.

Ahogyan számítottunk rá, sokan kiestek, főleg baleset miatt, pedig miután az ötödik gyorsasági etap lett a számunkra, a távnak csak a felénél járunk. A mezőny eleje nagyon gyors, Andreas Aigner vezeti a szériaautó értékelését, akinek ez az ötödik Korzika Ralija. Vele nem tudjuk felvenni a versenyt, de az ötödik és a kilencedik hely között elég sűrűn vagyunk, úgyhogy holnap szeretnénk egy-két helyet előre jönni. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e.

vizin_fra_004 (Large)

Nagyon örülök neki, hogy a másik magyar, Lukács Csucsu ilyen jól szerepel és a kétkerékhajtású kategória második helyén áll. Jó látni, hogy ilyen tehetséges fiatal versenyzőnk van.

Hosszúra sikerült a mai napunk, reggel hétkor indultunk a szállodából és úgy számoltam, hogy éjfélre érünk vissza, ezt szinte percre pontosan meg is tettük. Holnap, vagyis már ma (szombaton) később van a rajt, csak kilenc felé kell indulnunk, úgyhogy ki tudjuk pihenni magunkat.

vizin_fra_005 (Large)

A Korzika Rali állása az első nap után: http://www.ewrc-results.com/results.php?e=7310&s=37390&section=286&t=Tour-de-Corse-2013

A Korzika Rali szombati programja:
GY7 Carbuccia–Tavera 1 (16,89 km) 10:48
GY8 Sarrola–Liamone 1 (26,70 km) 12:06
GY9 Marato–Acqua Doria (22,47 km) 13:37
GY10 Carbuccia–Tavera 2 (16,89 km) 16:40
GY11 Sarrola–Liamone 2 (26,70 km) 18:06

vizin_fra_003 (Large)

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program