Egyéni rekorddal kezdte a szezont az MHH Kart Team

  • Adria Raceway, 2017. március 18–19.
  • CEE 1. futam, magyar bajnokság 1. futam
  • Fodor Géza, DD2 Master CEE 8. hely, ob. 1. hely
  • Krózser Menyhért, MicroMax CEE 3. hely, ob. 1. hely

Az alapos felkészülés és az edzőtáborozás már a szezon első éles bevetésén meghozta eredményét az MHH Kart Team számára.

Az olaszországi Adria Speedwayen tartották a gokart Közép-Kelet-Európa Kupa (CEE) és a magyar bajnokság nyitófutamát, ahol Fodor Géza rekordszámú, 15 fős DD2 Masters mezőnyben állt rajtoz. Annak ellenére, hogy az elődöntőben saját hibáján kívül egy balesetbe keveredett, ami miatt az utolsó helyre esett vissza, a szuperdöntőben negyedik lett.

A csapat ifjú titánja, Krózser Menyhért pedig pályafutása legjobb eredményét elérve a 32 fős MicroMax mezőnyben a CEE értékelés harmadik helyén végzett, míg a magyar bajnokságban a legeredményesebb versenyző volt.

 „Nagyon jó versenyen vettünk részt, hihetetlen erős mezőnyben – mondta Krózser Menyhért senior, az MHH Kart Team csapatvezetője. – A CEE évről évre egyre népszerűbbé válik a külföldi versenyzők körében is, most pedig teljesen úgy éreztük magunkat, mintha az Eb-n lennénk. (Fodor) Géza 15 fős DD2 Masters mezőnyben versenyezhetett, amire eddig még nem volt példa, Menyáéknál pedig 32-en indultak a MicroMaxban. Mind a két kategóriában nagyon kemény futamok voltak.

Fodor Gézának az időmérőn a váltó kidobálta a sebességet, de így is negyedik lett. Az elődöntőben nem volt szerencséje, pont előtte ütköztek, amibe ő is belekeveredett, így az első körben kiesett. A döntőben szenzációsan versenyzett, az utolsó, 15. helyről az ötödikre jött fel, a szuperdöntőben pedig negyedik lett. A tempója nagyon jó volt, mindkétszer ő futotta a második leggyorsabb kört.

Nem indult jól a hétvégéje mivel nehezen értették meg az új váz és az idei évre megváltoztatott Mojo D3 gumik viselkedését. Egészen vasárnap reggelig nem érezte jól magát a gokartban, amikor is rátaláltak a jó vázbeállításra. Ez egyből meglátszott a döntős és szuperdöntős versenyzésén. A körülménykehez képest szerintem nagyon jól szerepelt, és biztos vagyok benne, hogy később még jobb eredményeket is várhatunk tőle.

Krózser Menya is nagyon gyors volt. Az időmérőn tizedik lett, ami egy 32 fős mezőnyben nem rossz, de lehetett volna még ennél is jobb, ha a beállításokba hamarabb beletalálunk. Az elődöntőre állítottunk a gokartján és sikerült is feljönnie a harmadik helyre. A döntőben és a szuperdöntőben is megőrizte ezt a helyét. Ez így kimondva egyszerűen hangzik, de nem volt az, nagyon kemény meccsek folytak a pályán, folyamatos adok-kapokkal. Hatalmas fejlődésen ment át a télen, mind gyorsaságban, mind mentálisan. Ez a harmadik helyezés pályafutása legjobb eredménye, úgyhogy mint csapatvezető és mint apa is nagyon büszke vagyok rá.”

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

A verseny hivatalos honalapja:

http://www.kartingcee.eu/races/

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program