Eurosport belső kamerát kap Krózser a Sliven Ralin

Megérkezett a Sliven Rali, az IRC-sorozat 11. futamának helyszínére Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team párosa az adminisztratív átvételen már túl van, és az is kiderült ma, hogy az Europort egyik belső kameráját a magyar páros autójába szerelik. Holnap (szerdán) kezdődi a pályabejárást, pénteken következik a shake down, a rajtceremónia és a prológ, szombaton és vasárnap pedig a verseny. Bár az IRC kétkerékhajtású kupájának első négy helyezettje is rajthoz áll a futamon, Krózser a bolgár Todor Slavovot tartja a legnagyobb esélyesnek.

„A mai napunk nagyon lazán telt. Tegnap, tíz órás autóút után érkeztünk meg Slivenbe, ma pedig egy kicsit rápihentünk a versenyre” – mesélte Krózser Menyhért. „Az itinert felvettük, az adminisztratív átvétel felén túl vagyunk, az autó papírjait majd később kell bemutatnunk, amikor a Renault Cliónk megérkezik. Azt viszont már most közölték, hogy a mi autónkba szerelik az egyik belső kamerát, úgyhogy remélhetőleg a közvetítésben is szerepelni fogunk.”

„Mivel más dolgunk nem volt ma, átmentünk Neszebárba, ami szerintem a legszebb város Bulgáriában. A strandra is kimerészkedtünk, ahol még mindig hatalmas az élet. Fürdőnadrág nem volt nálunk, így csak a lábunkat dugtuk be a tengerbe. Nagyon jól érezzük magunkat Bulgáriában, kedvesek az emberek, egy családi panzióban lakunk, ahol tökéletes az ellátásunk.”

„Szerdán és csütörtökön lesz a pályabejárás. Négy pálya van, mindegyik oda-vissza. A mezőny komoly, de ezt már akkor is tudtuk, amikor neveztünk. Harry Hunt és Martin Kangur kamionját láttuk, hogy megérkezett, a mi csapatunk szerda este és csütörtök reggel ér ide. Az IRC kétkerékhajtású kupájából itt van a teljes élmezőny, de szerintem a bolgár Todor Slavov a legnagyobb esélyes, a mienkhez hasonló Renault Clióval. Ha a kétkerekes mezőnyben az első háromban végeznénk, azzal maximálisan elégedett lennék.”

Sliven Rali kétkerékhajtású élmezőnyének nevezési listája

 • 8        Robert Consani–Nikolas Klinger, FRA/FRA, Renault Megane RS
 • 14      Todor Slavov–Dobromir Filipov, BGR/BGR, Renault Clio R3
 • 15      Martin Kangur–Ken Jarveoja, EST/EST, Honda Civic Type R
 • 16     Krózser Menyhért–Papp György, HUN/HUN, Renault Clio R3
 • 17      Anton Titov–Vencislav Mirchev, BGR/BGR, Citroen DS3
 • 18      Simin Bicakcioglu–Adil Kucuksari, TUR/TUR, Fiat Punto S1600
 • 19      Vasilis Karavasilis–Giannis Saritsoglou, GRC/GRC, Honda Civic Type R
 • 20      Murat Bostanci–Onur Vatansever, TUR/TUR, Ford Fiesta R2
 • 21      Vlad Cosma–  , ROU, Citroen C2 R2 Max
 • 22      Ekaterina Stratieva–Carmen Poenaru, BGR/ROU, Citroen C2 R2 Max
 • 23      Ivan Ganchev–  , BGR, Fiat Punto
 • 24      Bugra Banaz–  ,  TUR, Ford Fiesta R2
 • 25      Eytan Halfon–Sedat Bostanci, TUR/TUR, Ford Fiesta R2
 • 26      George Marinov–Krasimir Mehandjiiski, BGR/BGR, Peugeot 206 RC
 • 27      Miroslav Angelov–Petar Iliev, BGR/BGR, Fiat Punto S1600

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program