Fodor Géza: Az időmérőig minden rendbe volt

MHH Rally & Kart Team Gokart ob 2., CEE 1. futam Pannonia-ring (április 24–26.)

Kiválóan kezdte Fodor Géza az Országos Gokart-bajnokság második fordulóját, a Pannonia-ringen. Az edzéseken és a warm-upon is jó köridőket futott, ám az időmérő körét nem sikerült összeraknia, ami miatt hátulról rajtolt. A MHH Rally & Kart Team versenyzője végül a DD2 elődöntőjében kilencedik, a döntőben pedig hatodik lett és nagyon értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb, amelyeket a közelgő EuroChallenge futamokon is kamatoztatni tud.

FodorPannoniaRing (Large)

„Nagyon tanulságos verseny volt és ha az eredményemmel nem is vagyok elégedett, most is sok tapasztalatot szereztem, amit a következő EuroChallenge és CEE-futamokon hasznosíthatok” – foglalta össze Fodor Géza. „Pénteken és szombaton az edzéseken végig a leggyorsabbak között voltam DD2-ben. Nagyon jól éreztem magam, vigyorogtam a sisak alatt, minden szuper volt. ”

„Vasárnap a warm-upon negyedik időt futottam, ami megint csak nagyon jó volt, viszont az időmérőt elrontottam. Nem tudtam egy jó kört összerakni és csak 11. lettem. A legjobb szektoridőimből összerakott, kalkulált köridőm jó volt, csak itt nem az számít, hogy az egyes szektorokat, milyen gyorsan tudod megtenni, hanem, hogy egy teljes körön keresztül mit tudsz.”

„Az elődöntőben e miatt hátulról rajtoltam, ráadásul a gokart beállításán változtattunk, amitől a kanyarok bemenetén alulkormányzott volt, a kijáratnál pedig nem tudtam rendesen kigyorsítani. Az elődöntőben kilencedik, a döntőben végül hatodik lettem. A döntőre ismét változtattunk a gokarton, de nem lett tökéletes. Ennél azért jobb eredményre számítottam, viszont nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem arról, hogyan viselkedik a gokart, hogy ha változtatunk a paraméterein. Ez mindenképpen előny lesz az Eb-n, ahol ismeretlen pályákon versenyzek.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program