Fodor Géza: Az időmérőig minden rendbe volt

MHH Rally & Kart Team Gokart ob 2., CEE 1. futam Pannonia-ring (április 24–26.)

Kiválóan kezdte Fodor Géza az Országos Gokart-bajnokság második fordulóját, a Pannonia-ringen. Az edzéseken és a warm-upon is jó köridőket futott, ám az időmérő körét nem sikerült összeraknia, ami miatt hátulról rajtolt. A MHH Rally & Kart Team versenyzője végül a DD2 elődöntőjében kilencedik, a döntőben pedig hatodik lett és nagyon értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb, amelyeket a közelgő EuroChallenge futamokon is kamatoztatni tud.

FodorPannoniaRing (Large)

„Nagyon tanulságos verseny volt és ha az eredményemmel nem is vagyok elégedett, most is sok tapasztalatot szereztem, amit a következő EuroChallenge és CEE-futamokon hasznosíthatok” – foglalta össze Fodor Géza. „Pénteken és szombaton az edzéseken végig a leggyorsabbak között voltam DD2-ben. Nagyon jól éreztem magam, vigyorogtam a sisak alatt, minden szuper volt. ”

„Vasárnap a warm-upon negyedik időt futottam, ami megint csak nagyon jó volt, viszont az időmérőt elrontottam. Nem tudtam egy jó kört összerakni és csak 11. lettem. A legjobb szektoridőimből összerakott, kalkulált köridőm jó volt, csak itt nem az számít, hogy az egyes szektorokat, milyen gyorsan tudod megtenni, hanem, hogy egy teljes körön keresztül mit tudsz.”

„Az elődöntőben e miatt hátulról rajtoltam, ráadásul a gokart beállításán változtattunk, amitől a kanyarok bemenetén alulkormányzott volt, a kijáratnál pedig nem tudtam rendesen kigyorsítani. Az elődöntőben kilencedik, a döntőben végül hatodik lettem. A döntőre ismét változtattunk a gokarton, de nem lett tökéletes. Ennél azért jobb eredményre számítottam, viszont nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem arról, hogyan viselkedik a gokart, hogy ha változtatunk a paraméterein. Ez mindenképpen előny lesz az Eb-n, ahol ismeretlen pályákon versenyzek.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax