Gaál Ádám: Új navigátor, változatlan cél

Újult erővel és új navigátorral áll rajthoz Gaál Ádám az Ózd Ralin, az Országos Historic Ralibajnokság harmadik és negyedik futamán. Kalapács Kornélt – aki testvérével folytatja a versenyezést – Végh Attila váltja az Opel Ascona B jobb oldali ülésében. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának célja azonban változatlan maradt: ezúttal is szeretnének célba érni és egy jót versenyezni.

Gaál Ádám: – Nagyon várom már az Ózd Ralit, sajnos Miskolcon nem tudtunk sokat menni, úgyhogy már bizsereg a kezem, lábam. Új navigátorral, Végh Attilával indulok, akivel a verseny előtti teszten mentünk együtt először, jó köztünk az összhang és remélem, hogy hamar beilleszkedik a csapatunkba.

Az ózdi pályák nagy részét ismerjük tavalyról, egyedül Sámsonháza lesz új, de ezt már a pályabejárás során sikerült feldolgoznunk. Nagyon erős lesz a mezőny, úgy látszik, a mi D3-as kategóriánk a legnépszerűbb, egyre több ellenfelünk van, aminek örülök, mert minél többen vagyunk, annál jobb a verseny.

Gaál József, csapatvezető: – Egyetlen dolgunk volt a Miskolc Rali óta: megoldást keresni a kardántengely felfüggesztő gumigyűrűjére. Ez az alkatrész hibásodott meg tavaly Fehérváron és az idén Miskolcon is. Eredeti alkatrész már nincs, ami esetleg megmaradt, abban pedig a gumi van úgy elöregedve, hogy azért nem lehet használni.

Egyedül utángyártottat tudunk beépíteni. Ebből a legjobb minőséget egy német Opel tuningra szakosodott cégtől lehet beszerezni. Az ő általuk forgalmazott gyűrűt kifejezetten motorsport célra ajánlják, de úgy tűnik, hogy a gyerekek egyre jobban és egyre gyorsabban mennek az Asconával, a magyar pályák pedig jobban igénybe veszik az autót. Ezt a két dolgot együtt nem tudja tolerálni ez az alkatrész.

Minden esetre egy újat építettünk be, a teszten jól viselkedett, nagyon bízom benne, hogy kibírja a versenyt. Mindig azt mondom, hogy célba szeretnénk érni és jól érezni magunkat. Ha ez a két dolog megvalósulna a hétvégén, akkor most a szokásosnál is elégedettebb lennék.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.