Gaál Ádám: Új navigátor, változatlan cél

Újult erővel és új navigátorral áll rajthoz Gaál Ádám az Ózd Ralin, az Országos Historic Ralibajnokság harmadik és negyedik futamán. Kalapács Kornélt – aki testvérével folytatja a versenyezést – Végh Attila váltja az Opel Ascona B jobb oldali ülésében. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának célja azonban változatlan maradt: ezúttal is szeretnének célba érni és egy jót versenyezni.

Gaál Ádám: – Nagyon várom már az Ózd Ralit, sajnos Miskolcon nem tudtunk sokat menni, úgyhogy már bizsereg a kezem, lábam. Új navigátorral, Végh Attilával indulok, akivel a verseny előtti teszten mentünk együtt először, jó köztünk az összhang és remélem, hogy hamar beilleszkedik a csapatunkba.

Az ózdi pályák nagy részét ismerjük tavalyról, egyedül Sámsonháza lesz új, de ezt már a pályabejárás során sikerült feldolgoznunk. Nagyon erős lesz a mezőny, úgy látszik, a mi D3-as kategóriánk a legnépszerűbb, egyre több ellenfelünk van, aminek örülök, mert minél többen vagyunk, annál jobb a verseny.

Gaál József, csapatvezető: – Egyetlen dolgunk volt a Miskolc Rali óta: megoldást keresni a kardántengely felfüggesztő gumigyűrűjére. Ez az alkatrész hibásodott meg tavaly Fehérváron és az idén Miskolcon is. Eredeti alkatrész már nincs, ami esetleg megmaradt, abban pedig a gumi van úgy elöregedve, hogy azért nem lehet használni.

Egyedül utángyártottat tudunk beépíteni. Ebből a legjobb minőséget egy német Opel tuningra szakosodott cégtől lehet beszerezni. Az ő általuk forgalmazott gyűrűt kifejezetten motorsport célra ajánlják, de úgy tűnik, hogy a gyerekek egyre jobban és egyre gyorsabban mennek az Asconával, a magyar pályák pedig jobban igénybe veszik az autót. Ezt a két dolgot együtt nem tudja tolerálni ez az alkatrész.

Minden esetre egy újat építettünk be, a teszten jól viselkedett, nagyon bízom benne, hogy kibírja a versenyt. Mindig azt mondom, hogy célba szeretnénk érni és jól érezni magunkat. Ha ez a két dolog megvalósulna a hétvégén, akkor most a szokásosnál is elégedettebb lennék.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program