Gaál látni akar a Mecsek Ralin

A Budapest Ralit kihagyta Gaál József és Gaál Ádám, így az Opel Ascona tökéletesen felkészített állapotban várja a Mecsek Ralit. A pécsi verseny éjszakai gyorsasági szakaszai azonban komoly kihívást jelentenek a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának.

AIMG2929 (Large)

„Éppen nagy rohanásban vagyok, mert a száz éve elrakott Cibiéket kutatom fel a műhelyben” – mondta Gaál József.

„Az a baj, hogy a historicban csak a korhű lámpákat engedélyezik, amiknek nincs olyan nagy fényereje, mint az újaknak és egy kisebb Paksi Atomerőmű kell a táplálásukhoz. Úgyhogy generátort is kellett cserélnünk, mert az eredeti legfeljebb a szivargyújtó működtetésére alkalmas, azzal meg elég rosszul lehet világítani.

A szalonból, a Mercikről – amik a Budapest Rali prológján ki voltak állítva – szereltem le a lámpákat, úgyhogy nagyon kell rá vigyáznom. Egyébként sem fogok kockáztatni a sötétben, mert nemcsak a lámpasorunk, de a szemem is korhű, és már nem látok olyan jól, mint 18 évesen.

IMG_5402 (Medium)

A terveknek megfelelően a fiam, Ádám fog navigálni. Mind a kettőnknek komoly kihívást jelentenek a pályák és az éjszakai versenyzés, de hát ez a szép a raliban. Nagyon jó lesz a historic-Eb-futam mezőnye, de nincsenek olyan terveim, hogy az élmezőnyt megverjük.

Szeretnénk célba érni, egy jóízűt autózni és raliszerető társaságban tölteni a hétvégét. Ha ez összejön, én maximálisan elégedett leszek. Most viszont megyek, mert még izzót kell cserélni a lámpákban.”

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax