Gaál látni akar a Mecsek Ralin

A Budapest Ralit kihagyta Gaál József és Gaál Ádám, így az Opel Ascona tökéletesen felkészített állapotban várja a Mecsek Ralit. A pécsi verseny éjszakai gyorsasági szakaszai azonban komoly kihívást jelentenek a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának.

AIMG2929 (Large)

„Éppen nagy rohanásban vagyok, mert a száz éve elrakott Cibiéket kutatom fel a műhelyben” – mondta Gaál József.

„Az a baj, hogy a historicban csak a korhű lámpákat engedélyezik, amiknek nincs olyan nagy fényereje, mint az újaknak és egy kisebb Paksi Atomerőmű kell a táplálásukhoz. Úgyhogy generátort is kellett cserélnünk, mert az eredeti legfeljebb a szivargyújtó működtetésére alkalmas, azzal meg elég rosszul lehet világítani.

A szalonból, a Mercikről – amik a Budapest Rali prológján ki voltak állítva – szereltem le a lámpákat, úgyhogy nagyon kell rá vigyáznom. Egyébként sem fogok kockáztatni a sötétben, mert nemcsak a lámpasorunk, de a szemem is korhű, és már nem látok olyan jól, mint 18 évesen.

IMG_5402 (Medium)

A terveknek megfelelően a fiam, Ádám fog navigálni. Mind a kettőnknek komoly kihívást jelentenek a pályák és az éjszakai versenyzés, de hát ez a szép a raliban. Nagyon jó lesz a historic-Eb-futam mezőnye, de nincsenek olyan terveim, hogy az élmezőnyt megverjük.

Szeretnénk célba érni, egy jóízűt autózni és raliszerető társaságban tölteni a hétvégét. Ha ez összejön, én maximálisan elégedett leszek. Most viszont megyek, mert még izzót kell cserélni a lámpákban.”

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.