Hideg Ádám

Hideg Ádám már a világbajnokságra készül

A sarnói FIA gokart világbajnokság a következő komoly megmérettetés Hideg Ádám számra. A HUMDA Academy által támogatott versenyző a felkészülés részeként áll rajthoz a hétvégén a dél-olaszországi pályán megrendezett WSK Euro Series második futamán. 

Igen jó lendületben van Hideg Ádám, hiszen két rangos nemzetközi sorozatot, az FIA gokart Európa-bajnokságot és a Champions of the Future Euro Series utolsó futamait is egyaránt a hetedik helyen zárta. Ezt a lendületet szeretné továbbvinni idei legnagyobb megmérettetésére, az FIA gokart világbajnokságra, amelyet szeptember 15–18-a között rendeznek az olaszországi Sarnóban.  

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta ezért a következő másfél hónapot a vb-felkészüléssel tölti. Ennek első állomása lesz a hétvégén, július 29–31-e között megrendezésre kerülő WSK Euro Series második futama, amelyet szintén Sarnóban tartanak. 

Ez a verseny jó lehetőséget biztosít a pálya begyakorlására. Nem csak a nyomvonalat lehet megtanulni, de a verseny közben felgumizott pálya viselkedését és a versenyszituációk kezelését is. Az Eb és a CF sorozatok lezárultával az OKJ teljes élmezőnye a WSK-ban folytatja a versenyzést, így a hétvégén is erős ellenfelek között kell bizonyítani. 

„Az utolsó két futamom nagyon jól sikerült, mind a kettőben hetedik lettem a döntőben – mondta Hideg Ádám, a Sodikart gyári versenyzője. – A hétvégén már a világbajnokságra készülünk, ami azt jelenti, hogy a lehető legjobb eredményre kell most is törekednünk. 

A mezőny ugyanaz, mint akik ellen az FIA Eb-n is versenyeztem és akik a vb-re is várhatók, úgyhogy kemény versenyre számítok. Nagyon szeretném a két utolsó futam eredményét megismételni és a top tízben végezni.“

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax