Krózser az élről várja a Fehérvár Ralit

Az Országos Murva Ralibajnokság első helyén érkezik a Fehérvár Ralira Krózser Menyhért és Papp György. A hét év szünet után visszatért versenyen kettős célja van az MHH Team párosának, egyrészről a murva bajnokságban a Bükfürdő Ralin aratott győzelmük után szeretnék megtartani a vezető pozíciójukat, másrészről az Országos Ralibajnokságban szeretnék megszerezni idei első pontjaikat a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel.

KrozserFehervarTeszt01

Krózser Menyhért: – A Bükfürdő Rali kiválóan sikerült, nyilván, ha már ilyen jól kezdtünk a murva bajnokságban, akkor szeretnénk megtartani a vezető pozíciónkat, de ugyanennyire szeretnénk jól szerepelni az ORB értékelésben is.

KrozserFehervarTeszt03

A Fehérvár Rali azért egy fokkal nehezebb lesz. Többen leszünk, erősebb lesz a mezőny. A pályák is nehezebbek. Elég csak egy lőtérre gondolni, ott bármi megtörténhet. Mindenképpen arra számítok, hogy embert és technikát is nagyon próbára tesz majd a verseny. Folyamatosan figyelni kell a taktikát, amit szinte minden gyorsasági után felül kell vizsgálni. Egyrészről a technikát kímélni kell, ha célba akarsz érni, ugyanakkor gyorsnak is kell lenned, mert ha nem, akkor kikapsz. Nehéz lesz megtalálni a középutat. Szerintem ez lesz a verseny kulcsa.

_BUK4341 (Large)

Az autó felkészítése jól sikerült. Csütörtök délután teszteltünk vele, ahol minden tökéletesen működött. A hajtáson állítottunk egy kicsit, de nem akartam sokat menni, egy ilyen kemény verseny előtt szerettem volna kímélni az autót.

Az esélyekről nehéz előre bármit is mondani. Most is állítom, hogy ezzel az R4-es Mitsubishivel nyerni is lehet. Sok múlik majd a sofőrökön, és hogy fejben ki hogyan rakja össze a versenyt. Szerintem ma este ezen fogunk agyalni mi is.

_BUK6557 (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program