Krózser kemény versenyre készül Cipruson

Észnél kell lenni – ezt a következtetést vonta le Krózser Menyhért és Papp György a Ciprus Rali pályabejárása után. Az MHH Rally Team párosa két defektet is kapott az itiner felírása alatt. A pályák többsége ennek ellenére elnyerte a tetszésüket, mindössze a harminc kilométeres Panayia szakasz végével nem elégedettek.

„Már a pályabejáráson megtapasztalhattuk a ciprusi pályák keménységét: két defektet is kaptunk a terepjáróval” – mondta Krózser Menyhért. „Szerencsére Markovics Gyuri jött mögöttünk a kísérőautóval, így gyorsan orvosoltuk a problémát. Másodszorra autót is cseréltünk, hogy ne veszítsünk el semmit az értékes pályabejáró időből.”

„A gyorsaságik nagy része tetszik. Változatosak, tempósak, szűkek, van jó minőségű aszfalt, de jó minőségű és durva murva is. Mindössze a harminc kilométeres pálya második felét nem értem. Ott csak gurulsz lefelé, egyest kapcsolsz a visszafordítóban, aztán megint gurulsz, megint egyes. Ráadásul teljesen egyforma kanyarokkal. Másodszorra egy óra alatt értünk le ezen a pályán.”

„Azt még nem tudom megmondani, mi lesz a taktikánk szombat, vasárnapra. Van sok olyan hely, ahol lehet nyomni, de szerintem nem azon dől el a verseny, hogy itt mennyire leszel gyors, hanem azon, hogy a rossz minőségű részeken ne hibázz, ne kapj defektet, ne üsd szét az autót. Ezért a legfontosabb dolog, hogy ésszel kell menni. A többit majd meglátjuk.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft. márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program