Krózser kemény versenyre készül Cipruson

Észnél kell lenni – ezt a következtetést vonta le Krózser Menyhért és Papp György a Ciprus Rali pályabejárása után. Az MHH Rally Team párosa két defektet is kapott az itiner felírása alatt. A pályák többsége ennek ellenére elnyerte a tetszésüket, mindössze a harminc kilométeres Panayia szakasz végével nem elégedettek.

„Már a pályabejáráson megtapasztalhattuk a ciprusi pályák keménységét: két defektet is kaptunk a terepjáróval” – mondta Krózser Menyhért. „Szerencsére Markovics Gyuri jött mögöttünk a kísérőautóval, így gyorsan orvosoltuk a problémát. Másodszorra autót is cseréltünk, hogy ne veszítsünk el semmit az értékes pályabejáró időből.”

„A gyorsaságik nagy része tetszik. Változatosak, tempósak, szűkek, van jó minőségű aszfalt, de jó minőségű és durva murva is. Mindössze a harminc kilométeres pálya második felét nem értem. Ott csak gurulsz lefelé, egyest kapcsolsz a visszafordítóban, aztán megint gurulsz, megint egyes. Ráadásul teljesen egyforma kanyarokkal. Másodszorra egy óra alatt értünk le ezen a pályán.”

„Azt még nem tudom megmondani, mi lesz a taktikánk szombat, vasárnapra. Van sok olyan hely, ahol lehet nyomni, de szerintem nem azon dől el a verseny, hogy itt mennyire leszel gyors, hanem azon, hogy a rossz minőségű részeken ne hibázz, ne kapj defektet, ne üsd szét az autót. Ezért a legfontosabb dolog, hogy ésszel kell menni. A többit majd meglátjuk.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft. márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.