Krózser kihagyja a Sanremo Ralit

Az eredeti tervekkel ellentétben nem áll rajthoz Krózser Menyhért és Papp György a Sanremo Ralin, az IRC idei 12., egyben utolsó előtti futamán. A páros eredeti terve az volt, hogy a sorozat mind a három utolsó versenyén, a Sliven, a Sanremo és a Ciprus Ralin is indulnak. A Sliven Ralin elszenvedett balesetben a Renault Clio R3-as megsérült, amelyet csak kedden tudott a csapat szétszedni és megvizsgálni, ezért Krózser eleve feltételesen adta le nevezését a versenyre. A Renault-t felkészítő Hadik Team kedden biztosította az MHH Rally Teamet, hogy az autó elkészül a jövő heti versenyre, de utána még egy alkatrészét ki kell cserélni. Emellett Papp György navigátornak begyulladt a foga, és csak jövő hét hétfőn, a verseny hetében derül ki, hogy rajthoz tud-e állni a Sanremo Ralin. Krózser Menyhért ezért a több bizonytalan tényező miatt úgy döntött, inkább kihagyja a versenyt.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést” – mondta Krózser. „A Sliven Raliról úgy jöttünk haza, hogy az autó miatt kérdéses volt, el tudunk-e indulni a Sanremo Ralin. A csapat ugyan vállalta, hogy elkészíti az autót, de a verseny után még egy alkatrészt ki kellett volna cserélni.”

„Közben Papp Gyurinak már Bulgáriában is fájt a foga, itthon pedig begyulladt. Hétfőn dől el, hogy igényel-e további beavatkozást, így valószínűleg a Sanremo Ralira nem lesz százszázalékos állapotban. Kereshettem volna beugró navigátort, ami nem könnyű feladat, de nem is megoldhatatlan. Azonban mérlegeltem a helyzetünket.”

„Az év során többször is elmondtam, hogy Gyuri nagyon jó navigátor és nagyon megkönnyíti a helyzetemet, úgyhogy nem szeretnék mással versenyezni. A bulgáriai kiesésünk után egyre távolabb került a bajnokság év végi dobogója. Szerettünk volna menni a Sanremo Ralin, hiszen az IRC egyik legpatinásabb versenye, de egy ilyen nehézségű ralinak csak tökéletes állapotban lehet nekivágni és úgy éreztem, hogy most sok a bizonytalanság, ezért döntöttem úgy, hogy nem állunk rajthoz.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program