Krózser második helyen áll a Ciprus Ralin

A kétkerékhajtású értékelés második helyén zárta a Ciprus Rali első versenynapját Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team versenyzőpárosa rengeteget finomított a Citroën DS3 R3T beállításain, és saját maguknak is rá kellett hangolódni a speciális ciprusi körülményekre. Ennek ellenére a mai hat gyorsasági szakaszon ötször autóztak második időt. Abszolút értékelésben is jól áll a magyar páros, hiszen a szombati utolsó gyorsaságin a tizedik, vagyis pontszerző helyre jöttek fel. Amennyiben a kétkerékhajtású értékelés második helyét vasárnap is meg tudják tartani, úgy a bajnokságában az év végi ötödik helyet szerezhetnék meg.

„Nagyon kemény, de élvezetes napon vagyunk túl” – mondta Krózser Menyhért. „Ma nagyon sokat állítottunk az autón, és mostanra jutottunk el oda, hogy elégedett vagyok vele. Nekem is át kellett állítanom az agyamat. Nagyon régen mentem már murván, ilyen murván pedig még soha.”

„Tegnap azt mondtam, hogy nagyon észnél kell lenni. Ezt sikerült ma megvalósítanunk. Egyetlen meleg helyzetünk volt, amikor a hosszú gyorsaságin átmentünk az út közepén lévő nagy kövön, ami megütötte a felninket. Onnantól kezdve visszavettem, nem akartam defektet kapni.”

„A második helyezésünkkel elégedettek lehetünk. Az élen álló Harry Hunt egyrészről kiváló versenyző, másrészről járt már Cipruson, van némi rutinja. Neki már elég nagy az előnye, szerintem nem érdemes vele versenyeznünk. Holnap (vasárnap) szeretnénk ugyanígy folytatni, ésszel menni, és lépésről lépésre gyorsulni, de nem szeretnék kockázatot vállalni. Már eddig is nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amit szeretnénk holnap folytatni.”

„A verseny egyébként tetszik, nagyon nagy kihívás.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft. márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax