Krózser második helyen áll a Ciprus Ralin

A kétkerékhajtású értékelés második helyén zárta a Ciprus Rali első versenynapját Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team versenyzőpárosa rengeteget finomított a Citroën DS3 R3T beállításain, és saját maguknak is rá kellett hangolódni a speciális ciprusi körülményekre. Ennek ellenére a mai hat gyorsasági szakaszon ötször autóztak második időt. Abszolút értékelésben is jól áll a magyar páros, hiszen a szombati utolsó gyorsaságin a tizedik, vagyis pontszerző helyre jöttek fel. Amennyiben a kétkerékhajtású értékelés második helyét vasárnap is meg tudják tartani, úgy a bajnokságában az év végi ötödik helyet szerezhetnék meg.

„Nagyon kemény, de élvezetes napon vagyunk túl” – mondta Krózser Menyhért. „Ma nagyon sokat állítottunk az autón, és mostanra jutottunk el oda, hogy elégedett vagyok vele. Nekem is át kellett állítanom az agyamat. Nagyon régen mentem már murván, ilyen murván pedig még soha.”

„Tegnap azt mondtam, hogy nagyon észnél kell lenni. Ezt sikerült ma megvalósítanunk. Egyetlen meleg helyzetünk volt, amikor a hosszú gyorsaságin átmentünk az út közepén lévő nagy kövön, ami megütötte a felninket. Onnantól kezdve visszavettem, nem akartam defektet kapni.”

„A második helyezésünkkel elégedettek lehetünk. Az élen álló Harry Hunt egyrészről kiváló versenyző, másrészről járt már Cipruson, van némi rutinja. Neki már elég nagy az előnye, szerintem nem érdemes vele versenyeznünk. Holnap (vasárnap) szeretnénk ugyanígy folytatni, ésszel menni, és lépésről lépésre gyorsulni, de nem szeretnék kockázatot vállalni. Már eddig is nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amit szeretnénk holnap folytatni.”

„A verseny egyébként tetszik, nagyon nagy kihívás.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft. márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program