Krózser második helyen áll a Ciprus Ralin

A kétkerékhajtású értékelés második helyén zárta a Ciprus Rali első versenynapját Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team versenyzőpárosa rengeteget finomított a Citroën DS3 R3T beállításain, és saját maguknak is rá kellett hangolódni a speciális ciprusi körülményekre. Ennek ellenére a mai hat gyorsasági szakaszon ötször autóztak második időt. Abszolút értékelésben is jól áll a magyar páros, hiszen a szombati utolsó gyorsaságin a tizedik, vagyis pontszerző helyre jöttek fel. Amennyiben a kétkerékhajtású értékelés második helyét vasárnap is meg tudják tartani, úgy a bajnokságában az év végi ötödik helyet szerezhetnék meg.

„Nagyon kemény, de élvezetes napon vagyunk túl” – mondta Krózser Menyhért. „Ma nagyon sokat állítottunk az autón, és mostanra jutottunk el oda, hogy elégedett vagyok vele. Nekem is át kellett állítanom az agyamat. Nagyon régen mentem már murván, ilyen murván pedig még soha.”

„Tegnap azt mondtam, hogy nagyon észnél kell lenni. Ezt sikerült ma megvalósítanunk. Egyetlen meleg helyzetünk volt, amikor a hosszú gyorsaságin átmentünk az út közepén lévő nagy kövön, ami megütötte a felninket. Onnantól kezdve visszavettem, nem akartam defektet kapni.”

„A második helyezésünkkel elégedettek lehetünk. Az élen álló Harry Hunt egyrészről kiváló versenyző, másrészről járt már Cipruson, van némi rutinja. Neki már elég nagy az előnye, szerintem nem érdemes vele versenyeznünk. Holnap (vasárnap) szeretnénk ugyanígy folytatni, ésszel menni, és lépésről lépésre gyorsulni, de nem szeretnék kockázatot vállalni. Már eddig is nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amit szeretnénk holnap folytatni.”

„A verseny egyébként tetszik, nagyon nagy kihívás.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft. márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.