Levi ismét dobogón

Sikerben és tanulságban is bővelkedett Losonczy Levente hétvégéje az Eset V4 Clio Kupa Slovakia Ring-i fordulóján. Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, az első futamban kiváló versenyzéssel lett második. A második futamon az első körben ütközött, és kiesett. Ennek ellenére a bajnokság negyedik helyén áll, mindössze 18 pont hátrányban a második helyezetthez képest. 

Tovább folyatódott Losonczy Levente idei jó szereplése. Az általa jól ismert Hungaroring után a Slovakia Ringen kellett bizonyítania. Itt tavaly versenyzett utoljára, tesztelni sem tudott és mindössze három szabadedzés állt rendelkezésre, hogy begyakorolja a pályát. Ráadásul az edzések nagyrészt esőben zajlottak, egyetlen egy száraz bemenetből kellett az autót beállítani az időmérőre. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Eset V4 Clio Kupa, Slovakia RIng, 2021. május 9.

A munkát segítette, hogy Hatvani Bálint személyében nagyon rutinos csapattársat kapott. Így két autóval tudtak adatot nyerni a pályáról és szélárnyékozni is lehetett egymásnak, ami a Slovakia Ringen nagyon fontos. 

Levi négy másodpercet javított tavalyi köridejéhez képest, ami az idei rendkívül erős mezőnyben a harmadik helyet jelentette. Az első versenyen a bajnokságot vezető Filip Sandström és Hatvani Bálint lógtak el a mezőnytől, őket követte Levi a harmadik helyen. Az utolsó körben azonban Hatvani lassú defektet kapott így, Levi meg tudta előzni, ezzel feljött a második helyre. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Eset V4 Clio Kupa, Slovakia RIng, 2021. május 9.

A második, fordított rajtrácsos futam első körében szintén Sandström és Hatvani álltak az élre. Levi is jól rajtolt, komolyan támadta a harmadik helyezettet, akivel egy pillanatra összeért, megforgott a Cliója, és a kavicságyba csúszott. 

„Nagyon jó hétvégénk volt, a hungaroringi tempót sikerült átmenteni, és abszolút az élmezőnyben autóztam – mondta Losonczy Levente. – Nagyon örülök, hogy Bálint személyében egy ilyen rutinos csapattársat kaptam, akitől sokat tanulhatok. 

Az időmérő harmadik helye reális volt. Az első futamban az első két helyezett nagyon elhúzott, így nem volt szélárnyékom, ami miatt az első gumikat elmelegítettem. Ez az én rutintalanságomnak köszönhető. A tempóm nagyon közel volt az első kettőéhez, de nem tudtam felzárkózni rájuk. Bálint defektje után szereztem meg a második helyet, ami nagyon jó eredmény. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Eset V4 Clio Kupa, Slovakia RIng, 2021. május 9.

Sajnos a második futam első körében ütköztem. Nagyon jó volt a tempóm és úgy gondoltam, hogy meg tudom előzni a harmadik helyezettet. Ez fontos lett volna, hogy ne szakadjak le az első kettőtől. Volt egy rés, amin megpróbáltam átbújni, de a kanyar szűkült, az ellenfelem rám zárt, és egy nagyon picit összeért az autónk, ez elég volt ahhoz, hogy megforogjak. Nem hiszem, hogy szándékosan húzott volna rám, egyszerűen ez a kanyar ilyen, lehet, hogy nekem is türelmesebbnek kellett volna lennem. Ez is nagy tanulság volt. 

Összességében pozitívan értékelem a hétvégét, jó volt a tempóm, sokat tanultam. Sajnos a Hungaroringen és itt is volt egy kiesésem, azok a pontok nagyon hiányoznak a bajnokságból. Jelenleg a negyedik helyen állok, de szerintem az év végi második hely reális cél lehet. Ehhez viszont minden versenyen célba kell érni. Nagyon szeretnék a következő hétvégén egy dupla pontszerzést. 

Köszönöm a Zsille Motorsportnak, hogy ilyen jó technikát kaptam a versenyre.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Eset V4 Clio Kupa, Slovakia RIng, 2021. május 9.
Losonczy Levente, MHH Kart Team
Eset V4 Clio Kupa, Slovakia Ring 2021. május 8–9. eredmények:

Időmérő: 3.
1. futam: 2.
2. futam: kiesett

Eset V4 Clio Kupa állása négy futam után: 

1. Filip Sandström 108 pont
2. Erik Bertilsson 54 pont
3. Richard Meixner 40 pont
4. Losonczy Levente 36 pont
5. Hatvani Bálint 33 pont
6. Miha Primozic 27 pont

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Eset V4 Clio Kupa, Slovakia RIng, 2021. május 9.
Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax