Loeb: Ez nem sport!

A Jordán Rali szégyenteljes alakulása Sébastien Loeböt sem hagyta szó nélkül. Loeb és Hirvonen egyébként a rali történelem talán két leginkább olyan versenyzői, akik fáznak mindennemű sportszerűtlen megmozdulástól vagy csapatsorrendtől.

„Teljesen meglepődtem” – mondta Loeb, csapata taktikai döntéséről, mely szerint a Jordán Rali utolsó napján Ogier korai érkezéssel előtte rajtolt. „Egyáltalán nem számítottam ilyesmire. Ültünk az autóban, beszélgettünk, egyszer csak megjött (Ogier) és előttünk elrajtolt.”

„Nehéz dolog. Ez a taktika nem sport(szerű). Ez az egész egy kicsit olyan volt, mint egy sakkjátszma amit Malcolm (Wilson) és (Olivier) Quesnel játszanak, mi meg a sofőrök vagyunk. Egyáltalán nem jó.”

Loeb egy másik nyilatkozatában a megoldásra is tett egy javaslatot, amely pofonegyszerű:

„Ki kell találnunk, hogyan változtassunk ezen a helyzeten, és az összes versenyző egy lehetőségről beszél: a shake down legyen egyben kvalifikáció is.”

„Mindenkinek négyszer kell teljesíteni a shake downt (ez már most szabály). Az első három alkalommal letakarítjuk a pályát, a negyedik alkalommal pedig mérik az időnket. A leggyorsabb versenyző választ rajtpozíciót az első napon. Ez után a versenyt vezető választja ki a rajtpozícióját a következő napokon. Ez fair lenne mindenki számára, és mindenki azonos eséllyel indulna. A sport oldaláról ez teljesen fair lenne.”

„Ettől érdekesebbek lennének a shake downok is. Jó sztori lenne a média számára, és megoldanánk ezt a problémát. Így még akár kétnapos versenyek is működhetnének, mert néhány futamon az első két nap tényleg nem történik semmi, csak taktikázunk, és csak vasárnap van igazi verseny.”

Én ehhez hozzátennék még egy dolgot. Nem tudom, az olvasók mennyire figyelik a Formula–1 eseményeit, de ott illemkódex kidolgozását sürgetik, mert Lewis Hamilton Ausztráliában ki merte pörgetni utcai Mercedese kerekét, amitől néhányan azonnal maguk alá pisiltek hiszti rohamukban. Én inkább az illemkódexba azt foglalnám bele, hogy akit hazugságon kapnak, azt egy életre tiltsák el a sporttól. És akkor nem lesznek ilyen ötperces komputercserék sem.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax