Matics Misi és a hajtáspumpa

 

A győzelem volt a célja Matics Mihálynak és Zejda Vikinek a Fehérvár Ralin, illetve a 3. géposztály bajnokságában szerettek volna a harmadikról a második helyre előre lépni. Ezért meg is tettek mindent, a felkészülés és az autó is jó volt, csak éppen a hajtáspumpa makacsolta meg magát. Ráadásul kettő is.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

„Soha sem volt szerencsém a Fehérvár Ralin, de tavaly sikerült kategóriát nyerni, úgy gondoltam, hogy ezzel végre megszakadt a rossz sorozat és hátha az idén is meg tudjuk ismételni a győzelmet” – mondta Matics Mihály.

„Minden rendben is lett volna, csak a hajtáspumpa meghibásodásával nem számoltunk. Ez zárja a középső difit és tulajdonképpen ez az, amitől a Mitsubishivel olyan jól lehet autózni. Ha nem zár, akkor a kanyarba nem tudod behúzni az elejét, a kigyorsításnál meg jár a hátulja. Az első szervizben kicseréltük, de kiderült, hogy a tartalék pumpánk is hibás volt, egyáltalán nem működött.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

Az első körben csak irányítani nem lehetett az autót, a másodikban már fékezni sem. Mivel több pumpánk nem volt, így a második napra visszatettük az elsőt. Négy kilométerig működött, utána nem.

Az utolsó előtti gyorsaságin így is a kategória harmadik helyén álltunk, négy másodperccel lemaradva Botka mögött. Itt viszont a rajtban eltört a bal hátsó féltengelyünk, amivel visszaestünk a negyedik helyre. Viszont az összes problémánk ellenére célba értünk.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

Tetszett a versenyen a szervizpark, a parc fermé, a rajt ceremónia, hogy megadják a módját. A pályák talán valamivel jobbak voltak, mint az utóbbi években, de szerintem még kellene javítani rajtuk, így még mindig nagyon durvák. A következő Veszprém Ralin sok választásunk nem lesz: nyomni kell és újra megpróbálunk nyerni.”

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező,  ACJ.SK

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program