Matics tesztel és felkészül a Baranya Kupán

Az Országos Ralibajnokság utolsó két futamára szeretne felkészülni Matics Mihály és Zejda Viki a hétvégén megrendezésre kerülő Baranya Kupán. A verseny csak a rali 2-es bajnokságba számít be, rali 1-es licenccel rendelkezők nem kaphatnak bajnoki pontokat, de a száz gyorsasági kilométer így is jól jöhet két héttel a Kassa Rali előtt.

AIMG9016

„Több oka is van, hogy rajthoz állunk. Először is szeretjük a Baranya Kupát, ami mindig jól szervezett verseny” – mondta Matics Mihály.

„Két héttel van Kassa előtt és a murvás versenyek után mindig vissza kell állni az aszfaltra. Az ember azt gondolná, hogy megyünk már húsz éve, versenyeztem már éppen eleget aszfalton és murván is, nem okozhat problémát az átállás. De ez nem igaz. A legjobb példa az idei első murvás verseny előtti tesztünk. Itt volt egy kanyar, amit az első körben negyedikben vettem és ballal még fogtam is a féket, a teszt végén pedig ötödikben elvállaltam. Ennyit számít, ha megérzed és elhiszed, hogy mi fér el. A murvás versenyek után pont ilyen lesz az átállás az aszfaltra is.”AIMG8121

„Szintén nagy előnye a Baranya Kupának, hogy a pályái hasonlóak vagy teljesen megegyeznek a Mecsek Raliéval. Erre is azt gondolná az ember, hogy húsz éve megyünk ezeken a pályákon, mit számít még egy. Hát nagyon sokat. Annak ellenére, hogy mindenki szinte fejből ismeri ezeket a pályákat, minden évben gyorsulunk rajtuk. Szerintem most is sokat számít majd, hogy két hónappal a Mecsek Rali előtt versenytempóban végig megyünk rajtuk.”

„Az eredményre nem tudok tippelni, sok minden függ attól, hogy ki milyen autóval jön. Mi ugyanolyan kocsival indulunk, mint amivel a magyar bajnokságban megyünk, mert így a leghatásosabb a felkészülésünk. Bár nem az eredmény számít, azért most is, mint minden versenyen, szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból.”

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei:

Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program