Matics tesztel és felkészül a Baranya Kupán

Az Országos Ralibajnokság utolsó két futamára szeretne felkészülni Matics Mihály és Zejda Viki a hétvégén megrendezésre kerülő Baranya Kupán. A verseny csak a rali 2-es bajnokságba számít be, rali 1-es licenccel rendelkezők nem kaphatnak bajnoki pontokat, de a száz gyorsasági kilométer így is jól jöhet két héttel a Kassa Rali előtt.

AIMG9016

„Több oka is van, hogy rajthoz állunk. Először is szeretjük a Baranya Kupát, ami mindig jól szervezett verseny” – mondta Matics Mihály.

„Két héttel van Kassa előtt és a murvás versenyek után mindig vissza kell állni az aszfaltra. Az ember azt gondolná, hogy megyünk már húsz éve, versenyeztem már éppen eleget aszfalton és murván is, nem okozhat problémát az átállás. De ez nem igaz. A legjobb példa az idei első murvás verseny előtti tesztünk. Itt volt egy kanyar, amit az első körben negyedikben vettem és ballal még fogtam is a féket, a teszt végén pedig ötödikben elvállaltam. Ennyit számít, ha megérzed és elhiszed, hogy mi fér el. A murvás versenyek után pont ilyen lesz az átállás az aszfaltra is.”AIMG8121

„Szintén nagy előnye a Baranya Kupának, hogy a pályái hasonlóak vagy teljesen megegyeznek a Mecsek Raliéval. Erre is azt gondolná az ember, hogy húsz éve megyünk ezeken a pályákon, mit számít még egy. Hát nagyon sokat. Annak ellenére, hogy mindenki szinte fejből ismeri ezeket a pályákat, minden évben gyorsulunk rajtuk. Szerintem most is sokat számít majd, hogy két hónappal a Mecsek Rali előtt versenytempóban végig megyünk rajtuk.”

„Az eredményre nem tudok tippelni, sok minden függ attól, hogy ki milyen autóval jön. Mi ugyanolyan kocsival indulunk, mint amivel a magyar bajnokságban megyünk, mert így a leghatásosabb a felkészülésünk. Bár nem az eredmény számít, azért most is, mint minden versenyen, szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból.”

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei:

Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax