Megjelent a Rally Café Autósport Magazin februári száma

Kíváncsiak voltunk rá, lehet-e a román IRC vagy a Jänner Rali magyar bajnoki futam, ezért megkérdeztük a versenyzőket és az RSB vezetését is. A válasz meglepő volt, a legtöbben a Waldrviertel Ralit látnák a legszívesebben a magyar naptárban.

Exkluzív interjút készítettünk Talmácsi Gáborral. A beszélgetés még azelőtt történt, hogy Talma eldöntötte, ralira vált az idén, így érződik rajta egy kis bizonytalanság, vívódás.

Talma navigátoraként Répa Kati is visszatért a versenyzéshez, aki most nagy dilemma előtt áll: folytassa, vagy ne folytassa?

Hihetetlen, de ötvenéves lenne Kesjár Csaba, az első magyar Forma–1-es reménységünk. Összeállításunkban több egykori versenyzőtárs is megszólal, Csikós Gábornak köszönhetően pedig néhány kuriózumnak számító fotót is közzétehettünk.

Tudták Önök, hogy Pethő István (közismertebb nevén Tyutyu) amatőr DJ? Nem? Többek között ez is kiderült a Rally Café kávézójában készült interjúból.

A Forma–1-es rovatunkban feltesszük a kérdést: Ki lesz Vettel csapattársa 2013-ban? Bruno átigazolása kapcsán: Újra Senna a Williamsnél. A műszaki dolgok iránt érdeklődőknek pedig eláruljuk, mi lehetett volna az idei év nagydobása a Forma–1-ben, ha nem tiltják be még a szezon kezdete előtt.

A raliszurkolók számára kielemeztük az idei világbajnokság valamennyi résztvevőjét. Megkérdeztük Turi Tamást, láthatjuk-e az idén. És természetesen részletesen beszámolunk a Monte-Carlo Rali eseményeiről.

A Rally Café Autósport Magazin megvásárolható a Relay üzleteiben, az OMV benzinkutaknál, előfizetőink pedig ellenőrizzék postaládájukat, mert már benne kell lennie a februári számnak.

Remélem, olvasóink számára is legalább annyira izgalmas lesz a lapot olvasni, mint amilyen nekünk volt elkészíteni.

Mihályi Csaba

főszerkesztő

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program