MHH Kart Team: Menya első ROK győzelme

ROK, Jesolo (Olaszország), 2019. május 27.

Pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el Krózser Menyhért a ROK sorozat jesolói fordulóján, ahol a Mini kategóriában az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, ezzel megszerezte első ROK győzelmét.

Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője az idén már a Rotax CEE Bónusz Kupát és a CEE első bajnoki futamát is megnyerte, mint ahogyan a magyar bajnokság első két versenyén is az élen végzett. A mostani volt idei ötödik – egyben legértékesebb – győzelme.

„Nagyon jó hétvégénk volt, Menya nem csak eredményesen, de okosan is versenyzett és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a CEE után az egyik legrangosabb olasz bajnokságban is győzni tudott – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

25-en indultak Miniben, sokan jöttek a WSK-ból és az élmezőny az olasz bajnokságokban megszokottan erős volt. A warm upon Menya minket is meglepett, amikor öt tized másodperccel volt gyorsabb mindenkinél, de az éles futamokon már kisebb volt a különbség.

Az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, ami hatalmas dolog egy ilyen mezőnyben. Más beállításokkal versenyeztünk, mint az ellenfeleink, ezért Menya az első körökben egy kicsit visszaesett, de az elődöntőben és a döntőben is felkapaszkodott az első helyre. Okosan versenyzett és hatalmas oda-visszaelőzős csatákban volt, én pedig rettenetesen izgultam a pálya szélén.

Ezúttal nem volt velünk Menya állandó szerelője, Németh Balázs, aki szeptembertől egyetemi tanulmányokba kezd, most az AV Racing nagyon rutinos szerelője, Paolo foglalkozott Menyával. Ez is egy új feladat volt számára, de sikerült jól megoldania.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

  • Résztvevők: 25
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program