MHH Kart Team: WSK premier

WSK, Lonato, 2018. június 24.

A gokartversenyzés egyik legkomolyabb bajnokságában, az olasz WSK-ban mutatkozott be Krózser Menyhért Lonatóban. Az MHH Kart Team versenyzőjének nem volt ismeretlen a pálya, hiszen korábban két ROK-futamon is szerepelt rajta — legutóbb egy héttel a WSK premierje előtt —, azonban a 82 fős Mini WSK mezőnyben így is akadt tanulnivalója.

Krózser Menyhért, Mini WSK

„Próbáltam magamból kihozni a maximumot, a végén már csak négy tizedre voltam az élmezőnytől. Az előzéseimre vagyok a legbüszkébb. Az eredménnyel elégedett vagyok, szeretnék újra indulni a WSK-ban és bejutni a döntőbe, akkor leszek igazán elégedett“ — foglalta össze a hétvégéjét Krózser Menyhért.

„Számítottunk rá, hogy ez lesz az idei legkeményebb megmérettetésünk — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Viszont el kell ismerni, hogy ez itt a gokartversenyzés egyik csúcsa. Nagyon profi a szervezés, rettenetesen erős a mezőny, de mindenki korrekten versenyez, senki sem reklamál.

Mivel itt több mint nyolcvan induló van és mindenki nagyon jó, egészen más versenyzési stílus igényel. Egy boly akár 15-20 gokartból is állhat, ha egy előzési kísérelted nem sikerül, akkor azonnal elmennek melletted öten. Ezt meg kell tanulni, nincs olyan, hogy idejössz és nyersz.

Menya az időmérőjét rontotta el, ahol a 72. időt futotta. Ez volt a legrosszabb edzéseredménye. Az előfutamok során szépen jött fel, sokat előzött, egy-egy kisebb hibánál többen visszaelőzték, úgyhogy volt hullámzás. Az elődöntőben pedig amikor látta, hogy nem tud továbbjutni, fel is adta fejben.

Ennek ellenére nagyon sokat fejlődött, a végén négy tizedre volt az élmezőnytől és voltak olyan szektorai is, ahol csak századokkal maradt le. Erre már lehet építeni. Érdekes volt látni, mennyit fejlődött az év eleji Winter Cup óta. Mese nincs, ha fejlődni akarsz, akkor ilyen mezőnyben kell menni minél többet. Menyán is azt láttam, hogy most volt talán a legmotiváltabb.

Három sűrű héten vagyunk túl, a Morva Kupa, a ROK és a WSK futamok után, most egy kicsit pihenünk aztán újra támad az MHH Kart Team.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini WSK

  • Résztvevők: 82
  • B elődöntő: 28. (34-ből)
  • Kvalifikációs futam: 50.
  • BC előfutam: 16. (33-ból)
  • BE előfutam: 21. (33-ból)
  • AB előfutam: 25. (34-ből)
  • BD előfutam: 23. (32-ből)
  • Időmérő: 72. (82-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program