Nagy Attila

Nagy Attila: Köszönöm, nagyon jól vagyok

A Barum Rallyn szombaton szenvedett balesetet Csomós Mixi és Nagy Attila, amely után a navigátort kórházba kellett szállítani. Szerencsére azonban a sérülése rosszabbul nézett ki, mint amilyen valójában volt. Nem tört el semmije, így csak elővigyázatosságból tartották bent egy napig a kórházban. Vasárnap délben kiengedték és már a rá jellemző jókedvvel nyilatkozott. 

„Nagyon jól vagyok – nevetett. – De tényleg, mentálisan és fizikálisan is. Tegnap este volt egy mélypont, kicsit el is pityeredtem, hogy ebből életünk legjobb eredménye lehetett volna és nem tudunk tovább menni, de ma már jobban vagyok és büszke vagyok az eredményeinkre. 

Szerencsére nincsen semmilyen sérülésem. Az autó az oldalán állt meg és beszorult a lábam, úgy húztak ki. Kicsit el volt deformálódva a lábam, de a kórházba menet megvizsgáltak és már akkor úgy tűnt, nincs semmi baja. Bent nagyon szakszerű ellátást kaptam – ezúton is köszönöm mindenkinek –, megröntgeneztek, megállapították, hogy nincs semmi bajom, de a nagy lassulás miatt még bent tartottak éjszakára. Ma (vasárnap) délben engedtek ki. 

Nagy Attila
Fotó: Csomós Mixi–Nagy Attila

A lábam fáj, de nem kell még fájdalomcsillapítót sem szednem, kibírható. Pár napig mankóval kell járnom, én úgy tervezem, hogy két–három nap múlva eldobom, barátnőm szerint az azért több lesz. 

Tulajdonképpen akár már ma is versenyezhetnénk, mondjuk a beszállás nehezen menne, de ha ezen múlna, megoldanám. 

Fotó: Csomós Mixi–Nagy Attila

Nagyon köszönöm a rengeteg jókívánságot, érdeklődést. A kórházi képemre jött több mint négyszáz üzenet, mindet elolvastam és mindegyikért nagyon hálás vagyok. Sokat segítettek. Most már csak egy dolgunk van Mixivel, minél hamarabb visszatérni és egy jó eredménnyel meghálálni ezt a sok szeretetet, amit a szurkolóktól kapunk.“

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.