Ogier kiesett, Loeb nyert – Mexikó Rali

Sébastien Loeb zsinórban ötödik győzelmét aratta a Mexikó Ralin, megszerezve ezzel a Citroën DS3 WRC első vb-futamgyőzelmét. A szombaton este még a versenyt vezető csapattársa, Sébastien Ogier a vasárnapi első gyorsaságin baleset miatt esett ki. A két gyári Forddal Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala szerezték meg a dobogó két alsó fokát. A világbajnokságot továbbra is a Svéd Ralit megnyerő Hirvonen vezeti, Loeb azonban a hatodik helyről a másodikra ugrott fel.

Drámai fordulattal kezdődött a Mexikó Rali utolsó napja, amelyen mindössze három gyorsasági szakaszt rendeztek. A szombaton este még 10,5 másodperc előnnyel vezető Sébastien Ogier a vasárnapi első gyorsaságin kiütötte autója futóművét. Így az első hely Sébastien Loeb ölébe hullott, és a két maradék szakaszon könnyedén nyerte a versenyt. Ennek ellenére nem érdemtelenül került a hétszeres világbajnok zsebébe az immáron 63. vb-futamgyőzelme, hiszen szombaton váltó hiba miatt késett és ötven másodperc büntetést kapott, amelyből negyvenet ledolgozott, amikor Ogier kiesett előle.

Bár a versenyen végig a Citroënek domináltak – a 22 szakaszból 19-et DS3 WRC nyert –, végül a dobogó két alsóbb fokára mégis a két Ford gyári versenyző állhatott fel Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala sorrendben. Előbbi ráadásul az utolsó „Erőgyorsaságit” is megnyerte, Solberg és Loeb előtt, amiért három extra pont járt. Így Hirvonen 46 pontjával megőrizte vezető helyét a világbajnokságon, a 36 pontos Loeb és a 31 egységet gyűjtő Latvala előtt.

Petter Solberg minden bizonnyal dobogón végezhetett volna Citroënjével, ha elektromos hiba miatt nem veszít pénteken hét percet, ám így is az igen előkelő negyedik helyen fejezte be a versenyt.

A Svéd Ralin sziporkázó Mads Ostebreg ezúttal egy kicsit visszafogottabban versenyzett, valamint még pénteken egy defekt is hátráltatta, így az ötödik helyen végzett, megelőzve Stobart–Fordos csapattársát, Henning Solberget.

A hetedik helyen már a legjobb Szuper–2000-es autók következtek. A Dakar idei győztese, Nasser Al-Attiyah pályafutása első S2000-es vb-futamgyőzelmét aratta, Martin Prokop és Juho Hänninen előtt.

Az utolsó pontszerző, tízedik helyen pedig a Munchi’s–Ford színeiben Federico Villagra végzett.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax