Petter megmenekült!

Sokan szurkoltunk Petter Solbergnek, hogy az idén is maradjon a rali világbajnokságon, és úgy tűnik jól csináltuk! Solberg menedzsere, Ken Rees ma megerősítette, hogy egy Citroën DS3 WRC volánja mögött egész évben láthatjuk a 2003-as világbajnokot.

„Határozottan állíthatom, hogy ott leszünk a Svéd Ralin” – mondta Rees, aki az utolsó pillanatig tárgyalt a Citroën-csapattal, ami miatt ma délben, a nevezési zárlatkor még nem szerepelt Solberg neve a listán, amelyet később pótoltak.

„Az első versenyen Petter Solberg World Rally Team néven fogunk versenyezni, de azt nem tudom pontosan megmondani, hogy mi lesz utána. Lehet, hogy maradunk a saját csapatunknál, de az is lehet, hogy valamelyik gyári alakulatban folytatjuk. Még mindig nem teljes a költségvetésünk, de dolgozunk rajta.”

Solberg közben Dél-Franciaországban tesztel a Peugeot-csapattal a Monte-Carlo Ralira. Az IRC szezonnyitó futamára a Citroën Racing és a Peugeot Sport közös vezetője, Olivier Quesnel kérte fel Solberget, aki remélhetőleg az idén némi gyári támogatást is kap a vb-re.

Solberg a Subaru gyár kiszállása óta, saját csapatában versenyez, amelynek színeiben az idén kezdi a harmadik szezonját. Hihetetlen erőket mozgatott meg hazájában, hogy támogatókat találjon, a 2010-es utolsó másfél verseny költségvetését pedig saját zsebből fizette. De ő nem az a fajta, aki egykönnyen feladja.

 

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program