Újra támad az Opel Gaál csapata

Három hónap szünet után folytatódik az Országos Historic Ralibajnokság a Székesfehérvár Ralin. Gaál Ádám és Kalapács Kornél az 1977 és 1981 között homologizált autók 3. korcsoportjában, más nevén a D csoportban két második hellyel és a dupla szorzós Miskolc Rali megnyerésével a bajnokság élén várja a negyedik futamot, illetve az abszolút értékelésben is a pontverseny első helyén állnak.

2016006Miskolc (Medium)

A hosszúra nyúlt szünetben azonban nem tétlenkedett a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata, hiszen az Ascona B 2000-et kétszer is tesztelték az Euroringen, amelyet követően elegendő volt az autót lemosni és átnézni. A téli felkészítés ugyanis olyan alapos volt, hogy eddig egyetlen hibája sem jelentkezett a csapat szeme fényeként kezelt autón.

2016003Miskolc (Medium)

Gaál Ádám: – Nagyon hosszú volt ez a három hónap és már hiányzott a versenyzés. A Miskolc Rali után azonnal lefoglaltam az Euroringet két alkalomra is, hogy egy hónapnál több idő ne teljen el úgy, hogy nem ülünk autóban. Itthon is próbáltunk vele menni, csak hogy ne jöjjünk ki a rutinból.

2016002Miskolc (Medium)

– A tesztek alatt is nagyon jól működött az Ascona, nem tudok elég hálás lenni, hogy apuék ilyen jó autót építettek nekünk.

– Fehérváron nagyon jó mezőny lesz. Újra indul Wirtmann Feri, aki mindig komoly mérce a bajnokságban. Az idén már nagyon jókat vívtunk Balogh Sanyi Fiatjával és Rónay Laci Alfájával. Most is szoros versenyre számítok hármunk között, ami mindig nagyon motiváló.

KACS4300 (Large)

– Természetesen most is azért állunk rajthoz, hogy egy jót versenyezzünk, de az is fontos, hogy vigyázzunk az autóra, hogy célba érjünk és hogy gyarapítsuk a tapasztalatainkat. Szeretném, ha vasárnap este mi is és az egész csapat is úgy indulna haza, hogy jól éreztük magunkat.

KACS4170 (Large)

Gaál József csapatvezető: – A Miskolc Rali és a tesztek után is átnéztük az autót, de a mosáson kívül nem kellett hozzányúlni semmihez. Fehérvárra annyi újításunk lesz, hogy a Michelin mellé Hankook gumikat is vettünk, szeretnénk ezeket kipróbálni.

– A fiúktól most is azt kértem, hogy a legjobb tudásuk alapján menjenek végig a versenyen. Mi a saját szórakozásunk miatt indulunk, nekem és a műhelyben a srácoknak az okoz örömet, ha látjuk, tökéletesen működik az autó, amit felkészítettünk, Ádáméknak pedig ha gyarapíthatják a gyorsasági kilométereket.

KACS5991 (Large)

– Biztos vagyok benne, hogy ha célba érünk az eredmény is jó lesz.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program