Újra támad az Opel Gaál csapata

Három hónap szünet után folytatódik az Országos Historic Ralibajnokság a Székesfehérvár Ralin. Gaál Ádám és Kalapács Kornél az 1977 és 1981 között homologizált autók 3. korcsoportjában, más nevén a D csoportban két második hellyel és a dupla szorzós Miskolc Rali megnyerésével a bajnokság élén várja a negyedik futamot, illetve az abszolút értékelésben is a pontverseny első helyén állnak.

2016006Miskolc (Medium)

A hosszúra nyúlt szünetben azonban nem tétlenkedett a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata, hiszen az Ascona B 2000-et kétszer is tesztelték az Euroringen, amelyet követően elegendő volt az autót lemosni és átnézni. A téli felkészítés ugyanis olyan alapos volt, hogy eddig egyetlen hibája sem jelentkezett a csapat szeme fényeként kezelt autón.

2016003Miskolc (Medium)

Gaál Ádám: – Nagyon hosszú volt ez a három hónap és már hiányzott a versenyzés. A Miskolc Rali után azonnal lefoglaltam az Euroringet két alkalomra is, hogy egy hónapnál több idő ne teljen el úgy, hogy nem ülünk autóban. Itthon is próbáltunk vele menni, csak hogy ne jöjjünk ki a rutinból.

2016002Miskolc (Medium)

– A tesztek alatt is nagyon jól működött az Ascona, nem tudok elég hálás lenni, hogy apuék ilyen jó autót építettek nekünk.

– Fehérváron nagyon jó mezőny lesz. Újra indul Wirtmann Feri, aki mindig komoly mérce a bajnokságban. Az idén már nagyon jókat vívtunk Balogh Sanyi Fiatjával és Rónay Laci Alfájával. Most is szoros versenyre számítok hármunk között, ami mindig nagyon motiváló.

KACS4300 (Large)

– Természetesen most is azért állunk rajthoz, hogy egy jót versenyezzünk, de az is fontos, hogy vigyázzunk az autóra, hogy célba érjünk és hogy gyarapítsuk a tapasztalatainkat. Szeretném, ha vasárnap este mi is és az egész csapat is úgy indulna haza, hogy jól éreztük magunkat.

KACS4170 (Large)

Gaál József csapatvezető: – A Miskolc Rali és a tesztek után is átnéztük az autót, de a mosáson kívül nem kellett hozzányúlni semmihez. Fehérvárra annyi újításunk lesz, hogy a Michelin mellé Hankook gumikat is vettünk, szeretnénk ezeket kipróbálni.

– A fiúktól most is azt kértem, hogy a legjobb tudásuk alapján menjenek végig a versenyen. Mi a saját szórakozásunk miatt indulunk, nekem és a műhelyben a srácoknak az okoz örömet, ha látjuk, tökéletesen működik az autó, amit felkészítettünk, Ádáméknak pedig ha gyarapíthatják a gyorsasági kilométereket.

KACS5991 (Large)

– Biztos vagyok benne, hogy ha célba érünk az eredmény is jó lesz.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.