Vannak csodák: Zsírpapa újra versenyautóban

A tavalyi Mecsek Ralin elszenvedett „fénysérülés” után úgy volt, hogy Zsíros Imre kihagyja a teljes idei szezont, hiszen az autót előbb újra négy kerékre kellett állítani. A tétlenséget azonban nem bírta nézni Zsírpapa két szponzora, a LÉZER Irodatechnika, valamint a Saldo Irodatechnika és a segítségükkel nem csak a VFTS született újjá, de Zsírpapa a Kurd–Lengyel között megrendezésre kerülő ralisprint futamon is rajthoz tud állni június 23–24-e között.

Zsíros Imre: – Fel voltam rá készülve, hogy az idei évet teljesen ki kell hagynom, és nagyon meglepődtem, amikor a két szponzorom bejelentkezett, hogy ideje lenne leporolni a VFTS-t. A LÉZER Irodatechnika tíz év áll mellettem, teljesen ismeretlenül kerültem oda hozzájuk, nagyon megtetszett nekik a rali, főleg a VFTS, amit meg tudok érteni, hiszen nekem is ez a kettő adja az életerőt. A Saldo Irodatechnika három éve csatlakozott a csapatunkhoz. Nagyon a szívükhöz nőtt a VFTS-ünk és nem akarták, hogy a garázsban vesztegeljen, amikor versenyezni is lehet vele.

– Tavaly a Mecsek Ralin a kis fénysérülésünk elég komolyra sikeredett. A szikla, ami megállított minket, az autó teljes jobb elejét leírta. Gyakorlatilag mindent ki kellett cserélni rajta, a bölcsőtől a futóművön át a doblemezig. Csernai Zsolt végezte a karosszéria munkát és nagyon szép lett az autó. Kasza Zoli pedig egy új motort készített bele, úgyhogy kívül-belül újjá született a kicsike.

– A napokban lett kész és gondoltuk, hogy egy ralisprinten csak ki kellene próbálni, ezért neveztünk be a Kurd–Lengyel közötti ralisprintre. Itt indul az öcsém is, Hajdú Gábor. A régi A-s Ladámból készített VFTS-t és azzal versenyeznek 7-8 éve. Nagyon ügyes srác. Előfordult már, hogy meghívásos versenyen indultunk együtt és rendesen el is kalapált. Mondjuk neki 1,9-es motorja van, de ettől függetlenül is nagyon ügyes.

– Egy ilyen gesztus után maximálisan ki kell szolgálnunk a támogatóinkat, akik csak azt kérték, hogy minél látványosabbak legyünk. Megígérhetem, hogy ebben nem lesz hiány.

A csapat együttműködő partnerei:

LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, MRE–H Kft, a nagyipari törő-, zúzógépek forgalmazója, Lagrotta Utazási Iroda, , a családjaink és minden VFTS-szurkoló

További információk

www.zsirpapa.hu

www.padlofutesparketta.hu

www.mecsekparketta.hu

 

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.