Vannak csodák: Zsírpapa újra versenyautóban

A tavalyi Mecsek Ralin elszenvedett „fénysérülés” után úgy volt, hogy Zsíros Imre kihagyja a teljes idei szezont, hiszen az autót előbb újra négy kerékre kellett állítani. A tétlenséget azonban nem bírta nézni Zsírpapa két szponzora, a LÉZER Irodatechnika, valamint a Saldo Irodatechnika és a segítségükkel nem csak a VFTS született újjá, de Zsírpapa a Kurd–Lengyel között megrendezésre kerülő ralisprint futamon is rajthoz tud állni június 23–24-e között.

Zsíros Imre: – Fel voltam rá készülve, hogy az idei évet teljesen ki kell hagynom, és nagyon meglepődtem, amikor a két szponzorom bejelentkezett, hogy ideje lenne leporolni a VFTS-t. A LÉZER Irodatechnika tíz év áll mellettem, teljesen ismeretlenül kerültem oda hozzájuk, nagyon megtetszett nekik a rali, főleg a VFTS, amit meg tudok érteni, hiszen nekem is ez a kettő adja az életerőt. A Saldo Irodatechnika három éve csatlakozott a csapatunkhoz. Nagyon a szívükhöz nőtt a VFTS-ünk és nem akarták, hogy a garázsban vesztegeljen, amikor versenyezni is lehet vele.

– Tavaly a Mecsek Ralin a kis fénysérülésünk elég komolyra sikeredett. A szikla, ami megállított minket, az autó teljes jobb elejét leírta. Gyakorlatilag mindent ki kellett cserélni rajta, a bölcsőtől a futóművön át a doblemezig. Csernai Zsolt végezte a karosszéria munkát és nagyon szép lett az autó. Kasza Zoli pedig egy új motort készített bele, úgyhogy kívül-belül újjá született a kicsike.

– A napokban lett kész és gondoltuk, hogy egy ralisprinten csak ki kellene próbálni, ezért neveztünk be a Kurd–Lengyel közötti ralisprintre. Itt indul az öcsém is, Hajdú Gábor. A régi A-s Ladámból készített VFTS-t és azzal versenyeznek 7-8 éve. Nagyon ügyes srác. Előfordult már, hogy meghívásos versenyen indultunk együtt és rendesen el is kalapált. Mondjuk neki 1,9-es motorja van, de ettől függetlenül is nagyon ügyes.

– Egy ilyen gesztus után maximálisan ki kell szolgálnunk a támogatóinkat, akik csak azt kérték, hogy minél látványosabbak legyünk. Megígérhetem, hogy ebben nem lesz hiány.

A csapat együttműködő partnerei:

LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, MRE–H Kft, a nagyipari törő-, zúzógépek forgalmazója, Lagrotta Utazási Iroda, , a családjaink és minden VFTS-szurkoló

További információk

www.zsirpapa.hu

www.padlofutesparketta.hu

www.mecsekparketta.hu

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program