Vida Benedek

Vida Benedek ismét a dobogón – CEE Bruck

Idei legjobb eredményét érte el Vida Benedek a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) negyedik fordulóján, az ausztriai Bruckban, ahol a dobogó második fokára állhatott fel. A váltós, DD2 kategóriában ezúttal is komoly mezőny gyűlt össze, 21-en álltak rajthoz, többek között az Európa-bajnokság top pilótái is. 

Vida Benedek ezúttal is, hazánk kétszeres gokart világbajnoka, Kancsár Ferenc csapatával, a Kancsár Racinggel készült. A tudatosan felépített, és mondhatni hibátlan vezetés meghozta a szép eredményt, mert Beni ismét sikeres hétvégét tudhat maga mögött, hiszen a dobogó második fokára léphetett fel, a mezőny legfiatalabb tagjaként. Ezzel idei harmadik dobogóját zsebelte be a bajnokságban.

Vida Benedek
Fotó: Vida Benedek

„Tökéletes koncentrációra volt szükségem ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjem, ugyanis ebben a mezőnyben nem szabad hibázni, és ez az apró hibákra is értendő – mondta Vida Benedek. –  Sikerült tudatosan felépítenünk a hétvégét, jól éreztem magam a gépemben.

A rajtoknál többször indultam a kedvezőtlenebb külső, poros oldalról, ami rendszerint több pozíció vesztéssel is jár, de a remek versenytempónak köszönhetően sikerült feljönnöm a mezőny elejébe minden futamban. Ezzel az idei legjobb eredményemet értem el, egy összetett második hellyel.

Vida Benedek
Fotó: Vida Benedek

Nagyon köszönöm Ferenc, és a Kancsár Racing munkáját, köszönöm a gokartot a szerelőmnek és támogatómnak – aki az édesapám is egyben – élvezet volt vele menni. Gratulálok a dobogósoknak, találkozunk az utolsó fordulón októberben! ”

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.