Vizin két rövid napja a Jalta Ralin

A Jalta Rali második teljes napja is rövidre sikeredett Vizin László és Zsiros Gábor számára, akik a szombati első gyorsaságin a Volkswagen Polo Szuper–2000-es jobb első futóművének sérülése miatt adták fel a versenyt. A páros csütörtökön rendben teljesítette idei első IRC-futama két gyorsasági szakaszát, de pénteken a negyedik gyorsaságin egy hűtővízcső repedése miatt kiestek. A szervizcsapat megjavította az autót, így szombaton szuper ralival folytatták a versenyt, de ezúttal sem jutottak messzire.

Vizin László: – Elég rövid lett az idei első versenyünk. Csütörtökön a két gyorsaságin nem akartunk kockáztatni, túl sok volt a padka, inkább a pénteki és a szombati szakaszokra spóroltunk.

 

– Pénteken az első gyorsaságin egy vízcső forrasztása elengedett és elszivárgott a hűtővizünk. Elkezdett a motor három hengerezni. A második gyorsaságin még elrajtoltunk, de félre kellett állnunk. A szervizcsapat gyorsan megjavította az autót, és másnap szuper ralival visszaálltunk.

– A szombati első gyorsaságin nagyon tetszett a Polo, de egy kilométerrel a cél előtt kiszakadt a jobb első futóművünk és kiesetünk. Eddig minden évben kiestem az első IRC-futamomon. Tavalyelőtt az Ypres Ralin a futóművet ütöttem ki egy kövön, tavaly pedig Szardínián szintén egy kő állította meg az autót egy vízátfolyásban. Ezúttal nem én hibáztam, hanem a technika. Remélem, most már kijött az autó minden gyerekbetegsége, és a következő versenyünkön rendben lesz minden.

– A Jalta Rali nagyon tetszett, igazi nehéz pályákkal. A rendezők is próbáltak kitenni magukért, de nagyon sok apró fennakadás volt, és a szervizcsapat háromnapos túrája a határig is nagyon kimerítő volt a számukra. Örülök, hogy kipróbáltuk ezt a versenyt, de jövőre valószínűleg nem jövünk vissza.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax