Vizin két rövid napja a Jalta Ralin

A Jalta Rali második teljes napja is rövidre sikeredett Vizin László és Zsiros Gábor számára, akik a szombati első gyorsaságin a Volkswagen Polo Szuper–2000-es jobb első futóművének sérülése miatt adták fel a versenyt. A páros csütörtökön rendben teljesítette idei első IRC-futama két gyorsasági szakaszát, de pénteken a negyedik gyorsaságin egy hűtővízcső repedése miatt kiestek. A szervizcsapat megjavította az autót, így szombaton szuper ralival folytatták a versenyt, de ezúttal sem jutottak messzire.

Vizin László: – Elég rövid lett az idei első versenyünk. Csütörtökön a két gyorsaságin nem akartunk kockáztatni, túl sok volt a padka, inkább a pénteki és a szombati szakaszokra spóroltunk.

 

– Pénteken az első gyorsaságin egy vízcső forrasztása elengedett és elszivárgott a hűtővizünk. Elkezdett a motor három hengerezni. A második gyorsaságin még elrajtoltunk, de félre kellett állnunk. A szervizcsapat gyorsan megjavította az autót, és másnap szuper ralival visszaálltunk.

– A szombati első gyorsaságin nagyon tetszett a Polo, de egy kilométerrel a cél előtt kiszakadt a jobb első futóművünk és kiesetünk. Eddig minden évben kiestem az első IRC-futamomon. Tavalyelőtt az Ypres Ralin a futóművet ütöttem ki egy kövön, tavaly pedig Szardínián szintén egy kő állította meg az autót egy vízátfolyásban. Ezúttal nem én hibáztam, hanem a technika. Remélem, most már kijött az autó minden gyerekbetegsége, és a következő versenyünkön rendben lesz minden.

– A Jalta Rali nagyon tetszett, igazi nehéz pályákkal. A rendezők is próbáltak kitenni magukért, de nagyon sok apró fennakadás volt, és a szervizcsapat háromnapos túrája a határig is nagyon kimerítő volt a számukra. Örülök, hogy kipróbáltuk ezt a versenyt, de jövőre valószínűleg nem jövünk vissza.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program