Vizin két rövid napja a Jalta Ralin

A Jalta Rali második teljes napja is rövidre sikeredett Vizin László és Zsiros Gábor számára, akik a szombati első gyorsaságin a Volkswagen Polo Szuper–2000-es jobb első futóművének sérülése miatt adták fel a versenyt. A páros csütörtökön rendben teljesítette idei első IRC-futama két gyorsasági szakaszát, de pénteken a negyedik gyorsaságin egy hűtővízcső repedése miatt kiestek. A szervizcsapat megjavította az autót, így szombaton szuper ralival folytatták a versenyt, de ezúttal sem jutottak messzire.

Vizin László: – Elég rövid lett az idei első versenyünk. Csütörtökön a két gyorsaságin nem akartunk kockáztatni, túl sok volt a padka, inkább a pénteki és a szombati szakaszokra spóroltunk.

 

– Pénteken az első gyorsaságin egy vízcső forrasztása elengedett és elszivárgott a hűtővizünk. Elkezdett a motor három hengerezni. A második gyorsaságin még elrajtoltunk, de félre kellett állnunk. A szervizcsapat gyorsan megjavította az autót, és másnap szuper ralival visszaálltunk.

– A szombati első gyorsaságin nagyon tetszett a Polo, de egy kilométerrel a cél előtt kiszakadt a jobb első futóművünk és kiesetünk. Eddig minden évben kiestem az első IRC-futamomon. Tavalyelőtt az Ypres Ralin a futóművet ütöttem ki egy kövön, tavaly pedig Szardínián szintén egy kő állította meg az autót egy vízátfolyásban. Ezúttal nem én hibáztam, hanem a technika. Remélem, most már kijött az autó minden gyerekbetegsége, és a következő versenyünkön rendben lesz minden.

– A Jalta Rali nagyon tetszett, igazi nehéz pályákkal. A rendezők is próbáltak kitenni magukért, de nagyon sok apró fennakadás volt, és a szervizcsapat háromnapos túrája a határig is nagyon kimerítő volt a számukra. Örülök, hogy kipróbáltuk ezt a versenyt, de jövőre valószínűleg nem jövünk vissza.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program