Vizin: Kőkemény lesz a verseny – Ypres Rali pályabejárás

Sokkal nehezebb lesz az idei Ypres Rali, mint amin Vizin László és Zsiros Gábor 2009-ben részt vettek. Ezt a páros a pályabejárást követően is megerősítette, miután feldolgozták a 18 gyorsasági szakasznak otthont adó tíz különböző pályát.  A verseny hosszabb és fárasztóbb lesz, mint három évvel ezelőtt volt, a mezőnyről viszont elmondható, hogy ugyanolyan erős, mint amit a belga IRC-futamon megszokhattunk. Vizin a 30-as rajtszámot kapta és az a célja, hogy pályafutása első Skoda Fabia S2000-essel futott versenyén az első 15-ben végezzen.

Vizin László: – Eddig is tudtuk, hogy nehéz versenyre vállalkoztunk, hiszen közel háromszáz gyorsasági kilométert kell teljesítenünk, szombaton pedig több mint kétszázat, ami a világbajnokságon is hosszú napnak számítana. Miután felírtuk mind a tíz pályát még inkább megerősödött bennem a gondolat, hogy ez egy kőkemény verseny lesz. Két harminc kilométeres pálya is van és csak kettő olyan, ami tíz kilométernél rövidebb.

Három éve már jártuk az Ypres Ralin, de itt nagyon sok variációs lehetősége van a pályáknak, amit a rendezők ki is használnak, és évről-évre mindig változtatnak rajtuk. Az idén nincs is olyan pálya, ami teljes egészében megegyezik a 2009-essel, de több olyan is van, amelyek nagy részén már jártunk. Ez a pályafelírásban nem sokat segített, inkább az volt a nagy előny, hogy tudtuk, hogy mire számíthatunk a versenyen. A környezet, a táj, a házak annyira egyformák, hogy nagyon nehéz beazonosítani, hol járunk, ezért nem is nagyon lehet a pályákat megjegyezni, csak itinerből tudunk versenyezni.

A mezőny nagyon erős, több Szuper–2000-es autó indul, mint az idén bármelyik IRC-futamon. Mi a 30-as rajtszámot kaptuk, a Szuper–2000-esek közül az utolsót, de azt hiszem, ez normális is, hiszen nekünk van a legkevesebb rutinunk ilyen autóval. A mezőnyben az első 8-10 nagyon jó pilóta, velük biztosan nem tudjuk felvenni a versenyt, de nagyon szeretnénk az első 15-ben végezni.

Ma (csütörtökön) még nincs verseny, de így is sűrű a programunk. Hajnali fél hétre megyünk adminisztratív átvételre. Most nem volt alternatív lehetőség, úgyhogy mindenképpen korán kellett kelnünk. Utána lesz a technikai átvétel, este héttől éjfélig pedig a shake down. Péntek reggel kicsit többet tudunk pihenni, mert a verseny csak délután ötkor kezdődik.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax