Vizinék ketten tekerték a kormányt

Az IRC kétkerékhajtású kupájának tizedik helyén zárta a Ciprus Rali első napját Vizin László és Zsiros Gábor. Ebben azonban nagy szerepe volt a negyedik gyorsasági szakaszon meghibásodott kormányszervónak. Innentől kezdve annyira nehéz volt tekerni a Subaru Impreza R4-es kormányát, hogy a visszafordítós kanyarokban a navigátornak is át kellett nyúlnia, besegíteni. Sőt, az egyik etapon ő is vezette az autót, hogy Vizin némileg pihentetni tudja a karját.

Vizin László: – Négy gyorsasági szakaszt kellett ma teljesítenünk, két pályát kétszer. Az első pályán 12-13 km-en borzalmasan rossz minőségű murva volt, ezért egy kicsit óvatosan mentünk. Juho Hänninen itt esett el a második kanyarban. Elég meredek lejtőn rajtolt a pálya, és az első féktávokon én is éreztem, hogy még nincsenek bemelegedve a fékek. De hát ez is hozzátartozik a verseny nehézségeihez. Ezen a szakaszon kicsit óvatosabban kezdtünk. A második pálya nagyon tetszett, nagyon jó ritmusa volt, és nagy kihívást jelentett az is, hogy többször kellett murváról aszfaltra hajtani, majd vissza. Itt sikerült egy abszolút 18. időt futnunk.

– A második körben szerettünk volna egy kicsit gyorsítani, de a negyedik gyorsaságin egy kő olyan szerencsétlenül szorult be a kartervédőnk alá, hogy a kormányszervo csövét elszakította. Tizenegynéhány kilométert kellett mennünk szervo nélkül azon a gyorsaságin, és még 21-et a következőn.

– Estére teljesen bedurrant a karom. A két szakasz közti etapon pedig (Zsiros) Gabikát kértem meg, hogy üljön át a bal oldalra és vezessen ő, hadd pihentessem a karomat. A mai utolsó gyorsasági tele volt visszafordítóval, ahol szintén meg kellett kérni Gabikát, hogy nyúljon át és segítsen tekerni a kormányt.

 

A három kő, amelyik közül az egyik eltörte a szervo csövét

– Mindent egybevetve nagyon kemény napon vagyunk túl. Az autó nagyon tetszik, szuper a hajtása és a motorerővel sincs problémánk. Arról, hogy a kő pont oda szorult be, nem a kocsi tehet. A karomat már bekentem sportkrémmel, lefekvés előtt még egyszer bekenem, remélem, hogy holnapra rendben lesz, tudunk egy kicsit gyorsulni, és néhány helyet előrekapaszkodni.

 

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.