Wirtmann-jubileum, jutalomjáték és búcsú

Tét nélküli verseny lesz Wirtmann Ferenc és Barna György számára a Mecsek Rali, hiszen a CEZ historic-bajnokságot, amelynek a pécsi verseny lesz az utolsó futama, már megnyerték, a magyar bajnokságban pedig az Eger Rali után ez lesz a második versenyük a C korcsoportos Escort Mk I-essel, úgyhogy ebbe a bajnokságba nem tudnak beleszólni.

DSC_8512 (Large)

Mégis komoly súlya lesz a versenynek, hiszen Wirtmann jubilál, negyven éve ugyanis a Mecsek Ralin kezdődött a pályafutása. A CEZ értékelése szempontjából jutalomjáték lesz a Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros számára a verseny, hiszen ezt az értékelést az Arbö Ralin már megnyerték.

És egyben búcsú is lesz. Nem kell megijedni, negyven év ralizás még nem volt elég Wirtmann számára, nem ő búcsúzik, hanem az autó, amely nyolcadik szezonját teljesítette, 52 versenyen vett részt, öt magyar és két CEZ-bajnoki címet szerzett, és már egy kicsit elöregedett a karosszériája, így valószínűleg jövőre kiállítási darab lesz belőle.

Wirtmann_Velenje2 (Large)

„Igazi jutalomjáték lesz számunkra a Mecsek Rali” – mondta Wirtmann. „Negyven éve itt indultam először, úgyhogy a pécsi verseny számomra mindig különleges dolog. Sem a CEZ-ben, sem a magyar bajnokságban nincs szükségünk pontokra, ezért csak az élvezetre hajtunk. Ami persze azt jelenti, hogy az Eb-mezőnyben szeretnénk magunkat megméretni.

WirtmannSaturnus1 (Large)

A nevezési lista alapján nagyon sok jókezű porschés jön, akiket a hosszú egyenesekben és felfelé nem tudunk megverni. Ha az Eb értékelésben az első tízben végeznénk, az komoly eredmény lenne, ha az első hétbe beférnénk, akkor már boldog is lennék, ha pedig a C korcsoportban dobogóra állhatnánk, akkor madarat is lehetne velem fogatni.

Wirtmann_Vltava09 (Large)

Ez a verseny lesz a búcsúfellépése az autónknak. Nyolc szezont versenyeztem végig vele, és már egy kicsit elfáradt a karosszériája. A motorját felújíttatjuk, és jövőre kap egy új kasznit. De a régit sem szeretném eldobni. Annyi szép emlék fűz hozzá, hogy szeretném méltóképpen nyugdíjazni és egy kiállítási darabot készíteni belőle. De előtte a Mecsek Ralin még élesben csapatunk vele egy jót.”

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program