Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Sofőrt nem cserélünk

A Historic Rally Európa-bajnokság és az Országos Historic Rallybajnokság mezőnyében is megmérkőzik a hétvégén Wirtmann Ferenc és Kerekes József a Ford Escort Mk II-essel. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros bár korábban már nyert Mecsek Rallyt, ezúttal mind a két sorozatban a dobogót célozza meg. 

„Az autó kész van, de tegnap a biztonság kedvéért kimentünk vele egy körre. Benító főmérnök úr csak nézte és sorolta: féket kell cserélni…, gátlót kell cserélni…, sofőrt kell cserélni – nevet Wirtmann. – Mondtam neki, hogy az első kettőt cserélje ki, a sofőrt megoldom én. 

Kelleni fog a jó autó, mert nagyon erős a mezőny. A historic Eb-n a D csoportban az Audi és a két Porsche mögött a negyedik, esetleg a harmadik hely lehet reális. A magyar bajnokságban az abszolút értékelésben Érdi (ifj. Érdi Tibor) viszi a prímet a Sierrával, vele nem tudjuk felvenni a versenyt és ahogy hallom Zsírpapának is új gumijai lesznek, úgyhogy már előre rettegünk Jotival“ – nevet megint Wirtmann. 

Kevés olyan nem pécsi versenyző van, aki többet indult volna a Mecsek pályáin, mint Wirtmann, ennek ellenére lesz új gyorsasági a számára is. 

„A Hatos–Trefortpuszta gyorsaságin ebben az irányban még nem mentünk, ezért oda új itinert írunk – mondja Kerekes Joti. – Hosszúhetény elején is van egy új rész. Ezt úgy oldjuk meg, hogy az első körben az elejét felírjuk, ahol pedig becsatlakozik az ismert pálya, ott előveszem a régi itinert és azt javítom ki, ha szükséges. 

Ilyen félig új, félig ismert pálya feldolgozásánál két lehetőség van: vagy az első felírás után megállunk egy kávéra és az új részhez hozzámásolom a régit. A másik lehetőség pedig, amit én is választottam, hogy az új részt ugyanabba a füzetbe írom fel és a folytatáshoz odalapozok. Ezt könnyen be lehet jelölni, nincs hibázási lehetőség. 

Az utóbbi módszernek az az előnye, hogy nem kell megállnunk az első kör után, bár kb. 15 perc alatt le tudom másolni az itinert, ennyinek bele kell férnie a pályabejárásba. 

Az erdei részeken négyet lehet menni, szerintem nem is kell több. A felírás, ellenőrzés után két finomításból már megvan az itiner. A negyedik kör inkább már a fontosabb részek memorizálásáról szól.

Hosszú verseny lesz, 138,6 gyorsasági kilométerrel, nagyon ésszel kell majd menni.“

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.