Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Sofőrt nem cserélünk

A Historic Rally Európa-bajnokság és az Országos Historic Rallybajnokság mezőnyében is megmérkőzik a hétvégén Wirtmann Ferenc és Kerekes József a Ford Escort Mk II-essel. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros bár korábban már nyert Mecsek Rallyt, ezúttal mind a két sorozatban a dobogót célozza meg. 

„Az autó kész van, de tegnap a biztonság kedvéért kimentünk vele egy körre. Benító főmérnök úr csak nézte és sorolta: féket kell cserélni…, gátlót kell cserélni…, sofőrt kell cserélni – nevet Wirtmann. – Mondtam neki, hogy az első kettőt cserélje ki, a sofőrt megoldom én. 

Kelleni fog a jó autó, mert nagyon erős a mezőny. A historic Eb-n a D csoportban az Audi és a két Porsche mögött a negyedik, esetleg a harmadik hely lehet reális. A magyar bajnokságban az abszolút értékelésben Érdi (ifj. Érdi Tibor) viszi a prímet a Sierrával, vele nem tudjuk felvenni a versenyt és ahogy hallom Zsírpapának is új gumijai lesznek, úgyhogy már előre rettegünk Jotival“ – nevet megint Wirtmann. 

Kevés olyan nem pécsi versenyző van, aki többet indult volna a Mecsek pályáin, mint Wirtmann, ennek ellenére lesz új gyorsasági a számára is. 

„A Hatos–Trefortpuszta gyorsaságin ebben az irányban még nem mentünk, ezért oda új itinert írunk – mondja Kerekes Joti. – Hosszúhetény elején is van egy új rész. Ezt úgy oldjuk meg, hogy az első körben az elejét felírjuk, ahol pedig becsatlakozik az ismert pálya, ott előveszem a régi itinert és azt javítom ki, ha szükséges. 

Ilyen félig új, félig ismert pálya feldolgozásánál két lehetőség van: vagy az első felírás után megállunk egy kávéra és az új részhez hozzámásolom a régit. A másik lehetőség pedig, amit én is választottam, hogy az új részt ugyanabba a füzetbe írom fel és a folytatáshoz odalapozok. Ezt könnyen be lehet jelölni, nincs hibázási lehetőség. 

Az utóbbi módszernek az az előnye, hogy nem kell megállnunk az első kör után, bár kb. 15 perc alatt le tudom másolni az itinert, ennyinek bele kell férnie a pályabejárásba. 

Az erdei részeken négyet lehet menni, szerintem nem is kell több. A felírás, ellenőrzés után két finomításból már megvan az itiner. A negyedik kör inkább már a fontosabb részek memorizálásáról szól.

Hosszú verseny lesz, 138,6 gyorsasági kilométerrel, nagyon ésszel kell majd menni.“

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.