Zsírpapa

Zsirpapa készült, de ki kell hagynia a Miskolc Ralit

Nagyon készült Zsiros Imre az idei szezonnyitóra, annál is inkább, mert navigátorát, Erdélyi Lászlót kölcsönadta a csapat ifjú titánjának, Tóth Ottónak, ő pedig keresztfiával, Zsiros Sándorral indult volna a Miskolc Ralin. Sajnos azonban egy korábbi sérülés kiújult, így Zsirpapa otthon, ágyból követi a versenyt.

Zsiros Imre: – Szétvet az ideg, hogy nem lehetek ott Miskolcon. Az elmúlt hónapokban rengeteget melóztunk, a parkettaüzlet mellett nyitottunk egy csempeboltot is a Füredi út 72-ben. Egész télen ezzel voltam elfoglalva, és már nagyon vártam a raliszezon kezdetét, de kiújult a korábbi gerincsérülésem, úgyhogy most itthon fekszem, és az interneten fogom követni a versenyt.

Azért is sajnálom, hogy nem tudok indulni, mert Erdélyi Lacit kölcsönadtam Tóth Ottónak, én pedig a keresztfiammal, Zsiros Sanyival neveztem. Ők ketten a csapatunk fiatal tagjai, együtt akarnak majd versenyezni, de egyelőre még rutint kell szerezniük, ebben akartunk segíteni nekik. Sanyi így sofőr nélkül maradt, de szerelőként lement a versenyre.

Nem tudom, mennyit kell kihagynom, ha rajtam múlik, már holnap a VFTS-ben ülnék.

A csapat együttműködő partnerei: LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, a családjaink és minden VFTS-szurkoló, csempemuvek.hu

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.