Zsírpapa

Zsírpapa még nem indul, de már nagyon készül

Új karosszériával készül Zsíros Imre és Mészáros Sándor az idei Országos Historic Rallybajnokságra. A VFTS-en már az utolsó simításokat végzik, azonban a Nyerges Rallyt még kihagyják. Zsírpapa ennek ellenére ott lesz a versenyen, hogy szurkoljon az ellenfeleinek és hogy kezet fogjon a szurkolókkal. 

„A helyzet a következő: vadonatúj karosszériát kap a kocsi, mert a régit már túl sokat tekergettem – kezdi Zsírpapa. – Tavaly vettem egy becsövezett karosszériát, abba építettük át a motort, váltót, futóművet. Ugyanolyan zöld lesz, mit a régi. Viszont ezen megmaradnak a vas ajtók, gépháztető, csomagtartó. Az MNASZ-től kaptunk egy olyan könnyítést, hogy ugyan a VFTS-en nem homológok az eredeti nyílászárók, de költségkímélés miatt, itthon mehetünk nehezebb autóval. Kint vagy az Eb-n ezt nem fogadják el. 

Jól állunk a kocsival, a napokban viszem Egerbe, Vigh Sanyihoz, hogy egy tök új villamosságot kapjon. Ő egy régi jó barátom, aki mindig segít. Nagyon jó szakember és nagyon jó ember is. 

Ha ezzel megvagyunk, akkor Kasza Zoli átnézi a motort, meg a kocsit, hogy mindent jól raktunk-e össze, és utána már csak a sportrendszám marad hátra. Sajnos nem lehet GFL-es, hanem egy traktor rendszámát kapja. Biztosan nagyon jól fog kinézni vele. Úgy tervezem, hogy a Salgón már bevetjük. 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

De Nyergesen is ott leszünk. Meszest (Mészáros Sándor) kölcsönkérte Szemán Sanyi a Subaruba. Ha megnézed a nevezési listát, a navigátor helyén van egy kérdőjel. Ne ez a kérdőjel lesz Meszes. Mondtam neki, hogy menjen el Nyergesre, ne essen ki a formából, mert Salgón a nehezebb VFTS-sel is meg akarom verni Wirtmannt. 

Wirtmann-nak üzenem, készüljön, mert ott leszek a versenyen és szemmel tartom őt. A szurkolóknak pedig, hogy imádom őket, tőlük olyan jó ez a sport és hogy már nagyon hiányoznak, mert a Szilveszter Rallyn találkoztunk utoljára. Most is jöjjenek el, akivel találkozok, mindenkivel kezet fogok. Vigyázzatok magatokra és egymásra is, mert olyan rettenetesen kemény lesz idén a historic mezőny, hogy minden szurkolóra szükségünk van. Puszi a csajoknak!

Zsírpapa támogatóit ezúttal külön soroljuk fel: Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft., Material-Plastik Kft., Vestin Equity Kft., minden szurkoló és a teljes nagy család.

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém