Zsírpapa mégis indul a Dunakanyar Rallyn – Pethő Tyutyu emlékére

Az eredeti tervek szerint kihagyta volna a Dunakanyar Rallyt Zsírpapa és Mészáros Sándor a Lada VFTS-sel, akik a Salgó Rallyn ugyan ORC-ben indultak, de a szezon hátralévő részében a historicra akartak koncentrálni. 

Új szponzoruk lett azonban, a Vestin Equity, így legnagyobb örömünkre, a jövő héten őket is láthatjuk az Országos Rally Challenge harmadik fordulóján. Zsírpapa a szokásos ellenfél riogatás mellett most régi barátja és versenyzőtársa, Pethő Tyutyu emléke előtt szeretne tisztelegni, akinek ez a verseny hazai pálya lett volna. 

„Képzeld el, hogy a Salgó Rally itiner átvétele után még ott maradtunk beszélgeti – tudod, hogy mindig szeretek pofázni –, és kérdezi a Vestin Equity igazgatója, hogy megyünk-e a Dunakanyar Rallyn. Mondom, hogy ott, nem, de úgy tűnik, hogy a Mecseken igen. Azt mondja, akkor szponzorálna minket, csak menjünk. 

Hát, tudod, eddig is voltak szponzoraim, az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft., akiket mindig nagyon aranyosan leírsz, de ők mind baráti alapon támogatnak. Én meg ahhoz vagyok szokva, hogy megkeresem a pénzt és abból megyek. 

De nem hagyta ennyiben, a nevezési zárlat előtt felhívott, hogy hogy döntöttem? Mondtam, ha valóban tudom a cégét segíteni, akkor vágjunk bele. Mondta, hogy jó. Úgyhogy, képzeld el – hogy szoktad mondani? – hivatalos együttműködő partnerem lett. Ezúton is nagyon köszönöm neki, hogy gondolt ránk, tényleg nagyon jól esik. Na de ezek után nem tehettük meg, hogy nem megyünk ORC-be, úgyhogy összekapom Meszest és csapatunk egy jót.“

Zsírpapa minden verseny előtt ki szokta emelni, hogy elveri Wirtmannt, illetve ebben az esetben az ORC-s ellenfeleit, de most mással állt elő.

„Új helyszínen lesz a verseny, Vác környékén. Ez lett volna Pethő Tyutyunak a hazai versenye, ő szobi volt. Nagyon szerettem a kiscsákót, egy végtelenül jó ember volt. Sokat jártunk össze a családdal is, nagyon sok jó embert ismertem meg rajta keresztül a környéken, akiket szintén szeretek. Ha élne, szerintem ő lenne a verseny legnagyobb sztárja, úgyhogy most Pethő Tyutyu emlékére is szeretnénk menni egyet.

Meg figyel ide, azért, mert ha elmész valahová, és mosolyogva mész haza, akkor megérte elmenni. Ha valaki megtisztel minket, hogy eljön megnézni a Dunakanyar Rallyt, akkor mindent el fogunk követni, hogy mosolyogva menjen haza. Ezt meg tudom ígérni. Megyünk, ahogy tudunk, azt kész, de a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.”

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program