Hideg Ádám

Hatalmas bulin jelentették be: Hideg Ádám újra gyári versenyző lesz

Hideg Ádámot szerződtette a világ egyik legnagyobb gokart gyártója, a Sodikart gyári csapatába. A HUMDA Academy 14 éves versenyzője idén második lett az OK Junior világbajnokságon, jövőre pedig a direkthajtású gokartversenyzés csúcsát képviselő OK-ban fog szerepelni az összes fontosabb versenyen. 

Több mint kilencszáz meghívott jelenétében ünnepelte a világ egyik legnagyobb gokart gyártója, a Sodikart, negyvenedik születésnapját. A hatalmas gálán élőben jelentkezett be két korábbi kiválóságuk, Pierre Gasly, a Forma–1-es Alpha Tauri versenyzője, valamint Jean-Éric Vergne, aki szintén megjárta a Forma–1-et, Forma–E-ben bajnokságot nyert, jelenleg pedig a Peugeot endurance világbajnoki csapatának tagja. 

Az est fő attrakciója azonban a 2023-as négy gyári versenyző bejelentése volt. Ketten OK-ban, ketten pedig KZ-ban fogják képviselni a Sodikartot az összes jelentős versenyen, így az FIA világ- és Európa-bajnokságon, a Champions of the Future-ön, valamint a WSK különböző sorozataiban. 

Hideg Ádám
Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Hideg Ádám tavaly tavasszal került kapcsolatban a Sodikart gyári csapatával. Együtt küzdötték fel magukat az OK Junior kategória legjobb tíz versenyzője közé és szintén együtt szerezték meg a világbajnokság második helyét. 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy második évben is a Sodikart gyári versenyzője lehetek – mondta Hideg Ádám. – Idén, Nathan Tye-jal ketten indultunk az OK Junior kategóriában és jövőre is együtt szereplünk az OK-ban. 

A születésnapi gála előtt megmutatták a gyárat, ami hihetetlenül nagy, napi negyven gokartot gyártanak, és jelenleg is bővítik, akkora a kereslet. Ha valaki volt már bérgokartozni, akkor nagy valószínűséggel vezetett már Sodikartot. 

Hideg Ádám
Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Felejthetetlen élmény volt ezen a születésnapi bulin részt venni. A vendégek és a gyár összes dolgozója előtt jelentették be a gyári versenyzőket. Kihívtak minket a színpadra, hatalmas tapsot kaptunk. Nagyon jó este volt. Remélem, hogy az eredményeimmel jövőre is meg tudom hálálni a bizalmat.“ 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatásával versenyző Hideg Ádám már idén bemutatkozik az OK kategóriában a WSK Final Cup két futamán november első felében. Ezt követően több teszten fog részt venni, majd januárban indul a versenyszezon a WSK Champions Cuppal. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.