Krózser Menyhért

Krózser Menyhért kirobbanó formában a világbajnokság előtt

Kiváló formában versenyzett Krózser Menyhért az ACI olasz bajnokság negyedik fordulóján Sarnóban. A HUMDA Academy versenyzője három héttel a világbajnokság előtt mutatkozott be új csapata a DPK Racing színeiben és már az első pillanattól kezdve nagyon gyors volt. Az OK kategória elődöntőjében a hatodik helyet szerezte meg, a döntőben is innen rajtolhatott, ám a felvezető körben defektet kapott és fel kellett adnia a versenyt. A világbajnoki felkészülés azonban így is jól sikerült és nyugodtan állíthatjuk, hogy Menya idei legjobb formájában várhatja a szeptember közepi vb-t. 

Sok dolga volt Krózser Menyhértnek az ACI olasz bajnokság negyedik futamán. Először is itt mutatkozott be Fernando Alonso nevével fémjelzett DPK Racing színeiben. Az ismerekedés az új csapattal és az új technikai csomaggal nagyon gyorsan ment, az első méterektől fogva jó volt a tempója. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A hétvége feladatai közé tartozott, hogy az újra aszfaltozott sarnói pályát a lehető legjobban kitapasztalja, hogy a három hét múlva szintén Sarnóban megrendezésre kerülő vb-re a lehető legjobban felkészüljön. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Menya ezt is gyorsan megoldotta. 

A 31 fős OK mezőnyben, ahol kizárólag a vb-re készülő ellenfelek álltak rajthoz, az időmérőn a 11. helyet szerezte meg. A két előfutam során kétszer is kilökték, ennek ellenére a hatodik helyen jutott elődöntőbe. 

Itt hősiesen megvédte pozícióját és a döntőben is a hatodik helyről indulhatott. Az első rajtnál jól jött el, de ezt visszalőtték. Menya már ekkor érezte, hogy a bal hátsó kerék nem tapad, így a második, éles rajt előtt defektes kerékkel kiállt a versenyből. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Bár a döntőben nem tudta megmutatni tudását, így is nagyon pozitív hétvége áll mögötte, ahol új csapatában, a számára új technikával is megmutatta gyorsaságát. 

„Az idei év sok munkája mostanra ért be – mondta Kurgyis Róbert, Menya edzője. – Az év elején betegség miatt kellett kihagynia versenyeket és az MG gumik kezelésével is akadtak nehézségei. Nagyon sok munkát tett az idei versenyzésbe, aminek az eredménye ezen a hétvégén látszott igazán. 

Jól fekszik neki a DPK Racing csomagja, pillanatok alatt beilleszkedett a csapatba és azonnal jó eredményeket hozott. A világbajnokságig van még dolgunk, de nagyon bizakodó vagyok.“

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Kicsit szomorú vagyok a döntő miatt – mondta Krózser Menyhért. – Szerettem volna jó eredménnyel zárni a hétvégét. A DPK Racingben nagyon jól érzem magam, már az időmérőre jó beállítást raktunk össze és végre sikerült olyan ellenfelekkel is felvenni a versenyt, akikkel korábban nem tudtam. Szerintem jó lesz a csomagunk a vb-re én is nagyon bizakodó vagyok.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior) eredmények

ACI olasz gokartbajnokság 4. futam, Sarno (Olaszország) 2022. augusztus 26–28.

Résztvevők: 31
Időmérő: 11.
1. előfutam: 7.
2. előfutam: 10.
Előfutamok összesítve: 6.
Elődöntő: 6.
Döntő: defekt miatt kiállt

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA, HUMDA Academy, GR Motorsport

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program