Losonczy Levente

Losonczy Levente harmadik idővel mutatkozott be a Hyundai Elantrával

Az időmérő harmadik helyét szerezte meg Losonczy Levente új csapatával és új autójával a TCR Eastern Europe Slovakia Ring-i fordulóján. Az Aggressive Team Italia színeiben versenyző 19 éves magyar pilóta ezen a hétvégén ülhetett először a Hyundai Elantra N TCR-be, amivel azonnal sikerült felvennie a tempót, hiszen a 13 fős mezőnyben az időmérőn a harmadik, a futamokon pedig mindkétszer a hatodik helyet szerezte meg.

Kalandos hétvégéje volt Losonczy Leventének, aki a tavalyi Renault Clio Kupás szereplése után idén két TCR Eastern Europe futamon állt rajthoz, majd két és fél hónap szünet után új csapat színeiben és új autó volánja mögött bizonyíthatott. 

Az Aggressive Team Italia csapata mindent megadott ahhoz, hogy Levi a lehető leggyorsabban hozzászokjon a Hyundai Elantra N TCR-hez. Még a csapat korábbi WTCC és WTCR futamgyőztese, Pepe Oriola is a segítségére volt. 

Losonczy Levente pedig szívta magába az információkat és az időmérőn már az első bemenetre 3. időt autózott, ráadásul közben egy mumusát is legyőzte. 

Fotó: Losonczy Levente

A szombati első futamon elsősorban a gumik kezelésén és a fékezési technika csiszolásán kellett dolgoznia, másnap pedig a rajtban pörgette ki túlságosan a kerekeket. Ennek ellenére mind a kétszer a 6. helyet szerezte meg. A második futam izgalmait jól szemlélteti, hogy az utolsó körben többször is előfordult, hogy hárman próbáltak bekanyarodni egymás mellett.

„Nagyon jó hétvégénk volt. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy egy ilyen űrhajóval versenyezhessek – mosolygott Losonczy Levente. – Négy szabadedzésünk volt a Slovakia Ringen. Az első három a GT mezőnnyel közösen. 

Az elsőn ismerkedtem az autóval, a második és a harmadik piros zászlók valamint technikai okok miatt kimaradt. A negyediken csak a TCR autók voltak a pályán, akkor sikerült tiszta kört mennem és hatodik lettem. 

A hétvége egyik legjobb része az időmérő volt, ahol már az első bemenetem során harmadik időt autóztam, ráadásul a saját körrekordomat is megdöntöttem 2:12,468-ra. 

Fotó: Losonczy Levente

A Slovakia Ringen a 2-es kanyar mindig a mumusom volt. Itt 200 feletti tempóban megyünk. Az első körökben a Hyundait is alaposan megfékeztem, de az időmérőn már sikerült áttolnom rajta és az első szektorban én voltam a leggyorsabb, amivel egy régi mumusomat győztem le. 

Az első versenyen a rajtom jól sikerült, a fékezési technikámon azonban még van mit csiszolnom. Azt tudni kell a TCR autókról, hogy 70, vagy még inkább 80 bar nyomással kell a fékpedálra pattanni, majd fokozatosan felengedve csökkenteni a fékerőt. Érzésre megvolt a 80 bar, de a telemetria szerint csak 60 körüli értékkel nyomtam a féket. Ezért az autó nem lassult eléggé a kanyar bejártán, aminek következtében az ívet is elrontottam és elmelegítettem az első gumikat. Ezen kell a legtöbbet dolgoznom a következő versenyhétvége előtt. 

A vasárnapi második futamon jó ütemben kaptam el a rajtot, viszont nagyon kipörgettem a kerekeket, így többen is megelőztek. Verseny közben is voltak jó csatáim. Az utolsó kör volt a legizgalmasabb, amikor hárman fordultunk egymás mellett. Kétszer is nekem ütköztek közben, de ilyen a túraautó sport. Nagyon szerettem volna előzni, végül nem sikerült, így mind a két futamon hatodik lettem. 

Ez nem rossz eredmény, azonban sokkal fontosabbnak tartom azokat a tapasztalatokat, amiket a hétvége során szereztem. 

Fotó: Losonczy Levente

Csodálatos dolog az Elantrával versenyezni! Nagyon jól érzem magam a csapatban, úgyhogy még vasárnap este is fülig ért a szám. Most egy kis pihenés következik, szeptemberben pedig egy igen komoly versennyel folytatjuk. 

Köszönöm szépen mindenkinek, aki a hétvégén szurkolt nekem, mindent megteszek, hogy a következő versenyeken is méltó legyek rá.“

Losonczy Levente, Aggressive Team Italia, Hyundai Elantra N TCR eredményei 

TCR Eastern Europe 9–10. futam, Slovakia Ring (Szlovákia) 2022. augusztus 20–21. 

Résztvevők: 13
Időmérő: 3.
1. verseny: 6.
2. verseny rajtpozíció: 5.
2. verseny: 6.

Hivatalos eredmények itt találhatók. 

Losonczy Levente együttműködő partnerei:
Pillango GmbH és OxxyGenum

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.