Losonczy Levente

Losonczy Levente harmadik idővel mutatkozott be a Hyundai Elantrával

Az időmérő harmadik helyét szerezte meg Losonczy Levente új csapatával és új autójával a TCR Eastern Europe Slovakia Ring-i fordulóján. Az Aggressive Team Italia színeiben versenyző 19 éves magyar pilóta ezen a hétvégén ülhetett először a Hyundai Elantra N TCR-be, amivel azonnal sikerült felvennie a tempót, hiszen a 13 fős mezőnyben az időmérőn a harmadik, a futamokon pedig mindkétszer a hatodik helyet szerezte meg.

Kalandos hétvégéje volt Losonczy Leventének, aki a tavalyi Renault Clio Kupás szereplése után idén két TCR Eastern Europe futamon állt rajthoz, majd két és fél hónap szünet után új csapat színeiben és új autó volánja mögött bizonyíthatott. 

Az Aggressive Team Italia csapata mindent megadott ahhoz, hogy Levi a lehető leggyorsabban hozzászokjon a Hyundai Elantra N TCR-hez. Még a csapat korábbi WTCC és WTCR futamgyőztese, Pepe Oriola is a segítségére volt. 

Losonczy Levente pedig szívta magába az információkat és az időmérőn már az első bemenetre 3. időt autózott, ráadásul közben egy mumusát is legyőzte. 

Fotó: Losonczy Levente

A szombati első futamon elsősorban a gumik kezelésén és a fékezési technika csiszolásán kellett dolgoznia, másnap pedig a rajtban pörgette ki túlságosan a kerekeket. Ennek ellenére mind a kétszer a 6. helyet szerezte meg. A második futam izgalmait jól szemlélteti, hogy az utolsó körben többször is előfordult, hogy hárman próbáltak bekanyarodni egymás mellett.

„Nagyon jó hétvégénk volt. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy egy ilyen űrhajóval versenyezhessek – mosolygott Losonczy Levente. – Négy szabadedzésünk volt a Slovakia Ringen. Az első három a GT mezőnnyel közösen. 

Az elsőn ismerkedtem az autóval, a második és a harmadik piros zászlók valamint technikai okok miatt kimaradt. A negyediken csak a TCR autók voltak a pályán, akkor sikerült tiszta kört mennem és hatodik lettem. 

A hétvége egyik legjobb része az időmérő volt, ahol már az első bemenetem során harmadik időt autóztam, ráadásul a saját körrekordomat is megdöntöttem 2:12,468-ra. 

Fotó: Losonczy Levente

A Slovakia Ringen a 2-es kanyar mindig a mumusom volt. Itt 200 feletti tempóban megyünk. Az első körökben a Hyundait is alaposan megfékeztem, de az időmérőn már sikerült áttolnom rajta és az első szektorban én voltam a leggyorsabb, amivel egy régi mumusomat győztem le. 

Az első versenyen a rajtom jól sikerült, a fékezési technikámon azonban még van mit csiszolnom. Azt tudni kell a TCR autókról, hogy 70, vagy még inkább 80 bar nyomással kell a fékpedálra pattanni, majd fokozatosan felengedve csökkenteni a fékerőt. Érzésre megvolt a 80 bar, de a telemetria szerint csak 60 körüli értékkel nyomtam a féket. Ezért az autó nem lassult eléggé a kanyar bejártán, aminek következtében az ívet is elrontottam és elmelegítettem az első gumikat. Ezen kell a legtöbbet dolgoznom a következő versenyhétvége előtt. 

A vasárnapi második futamon jó ütemben kaptam el a rajtot, viszont nagyon kipörgettem a kerekeket, így többen is megelőztek. Verseny közben is voltak jó csatáim. Az utolsó kör volt a legizgalmasabb, amikor hárman fordultunk egymás mellett. Kétszer is nekem ütköztek közben, de ilyen a túraautó sport. Nagyon szerettem volna előzni, végül nem sikerült, így mind a két futamon hatodik lettem. 

Ez nem rossz eredmény, azonban sokkal fontosabbnak tartom azokat a tapasztalatokat, amiket a hétvége során szereztem. 

Fotó: Losonczy Levente

Csodálatos dolog az Elantrával versenyezni! Nagyon jól érzem magam a csapatban, úgyhogy még vasárnap este is fülig ért a szám. Most egy kis pihenés következik, szeptemberben pedig egy igen komoly versennyel folytatjuk. 

Köszönöm szépen mindenkinek, aki a hétvégén szurkolt nekem, mindent megteszek, hogy a következő versenyeken is méltó legyek rá.“

Losonczy Levente, Aggressive Team Italia, Hyundai Elantra N TCR eredményei 

TCR Eastern Europe 9–10. futam, Slovakia Ring (Szlovákia) 2022. augusztus 20–21. 

Résztvevők: 13
Időmérő: 3.
1. verseny: 6.
2. verseny rajtpozíció: 5.
2. verseny: 6.

Hivatalos eredmények itt találhatók. 

Losonczy Levente együttműködő partnerei:
Pillango GmbH és OxxyGenum

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program