Tóth-Gili: Csoport és kategória győzelem az Ózd Rallyn

Pályafutása legjobb eredményét érte el Tóth-Gili Tamás és Aczél András az Ózd Rallyn. Toyota Corollával az E csoportot és az E2-es kategóriát is megnyerték, historic abszolút értékelésben pedig a harmadik helyen végeztek. Ezzel a szezonzáró Zemplén Rally előtt átvették a vezetést az E2-es kategória bajnokságában. 

„Nagyon készültünk az Ózd Rallyra – mondta Tóth-Gili Tamás. – Az előző futamon, a Mediterrán Rallyn minimális különbséggel kaptam ki. A csapat szerint ez a rutintalanságomnak köszönhető, szerintem viszont nem voltam elég bátor.

Éppen ezért az elmúlt három hétben az Ózd Rallyval keltem és azzal is feküdtem. Ezt édesapámnak el ne mondjátok, mert közben voltak az egyetemen vizsgáim is. Minden létező belsőkamerás felvételt megnéztem, sok tapasztalt versenyzőt hallgattam meg a pályákról és próbáltam leszűrni belőle a számomra hasznos dolgokat. 

Fotó: Béres Gábor // Tóth-Gili Tamás

A prológ nagyon furcsa volt, most indultam ilyenen először. Kicsit meg is voltam szeppenve, kérdezgettem a sportbírókat, hogy hova kell mennem, hol kell megállni. A köröket is elfelejtettem számolni, úgyhogy a cél előtt tíz méterrel elvettem a gázt. 

Mindenki mondta, hogy akkor vagyok gyors, ha lassúnak érzem. Én viszont azt gondoltam, hogy azért érzem lassúnak, mert tényleg az voltam. Ehhez képest historicban abszolút első időt mentünk, ami nagyon meglepett. 

Másnap reggel új gumikkal tudtunk rajtolni – hálás köszönet érte édesapámnak. Az egy óra tíz perces etap végig arról szólt, hogyan melegítsem fel fokozatosan a gumikat. Részben ennek is volt köszönhető, hogy nagyon határozottan tudtunk bekezdeni. Plesz Márkkal vagyunk nagy csatában a bajnoki címért, neki az első gyorson adtam tíz másodpercet. Tudtam, ha tudjuk tartani ezt a tempót, akkor az első kör végére elegendő előnyt autózhatunk ki. 

Fotó: Béres Gábor // Tóth-Gili Tamás

Márk sajnos hibázott és elég sok időt veszített, amit nagyon sajnálok, jobb lett volna végig vívni vele, de majd a Zemplén Rallyn. Az első kör után már elég nagy előnyünk volt, amit csak be kellett osztanunk a verseny végiéig. 

Ennek ellenére nem volt könnyű verseny. Nagyon sok volt a murvakihordás. Mindenki elmondta, hogy maradjak a nyomban, még akkor is, ha le kell vágni miatta a kanyart. Én viszont tartottam a defekttől, ezért megpróbáltam úton maradni. Ez Sátán a második kanyarig tartott, ahol megcsúsztunk a kavicson és majdnem be is estünk. Azonnal félretettem az önfejűségemet és onnantól kezdve megfogadtam a tanácsot, a nyomban maradtam. 

Fotó: Béres Gábor // Tóth-Gili Tamás

Nagyon örülünk ennek az eredménynek. A legnagyobb elismerés azonban a Proformance Rally Classic csapatot illeti. Sátán egy ugratón eltörtük a kipufogót, ráadásul elég nehezen hozzáférhető helyen, de a szervizben fél óra alatt megjavították, amit ezúton is köszönök.

Az Zemplén Rally előtt vezetjük az E2-es bajnokságot, amit nagyon szeretnénk (Aczél) Andrissal megnyerni, mostantól ezzel a versennyel kelünk és fekszünk.“

Tóth-Gili Tamás és Aczél András együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Proformance Rally Classic 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.