Vizin kalandos versenye Észak-Írországban

Kalandos körülmények között szerezte meg Vizin László és Zsiros Gábor az Ír Rali 13. helyét Peugeot 207 S2000-essel. A sima első nap után szombatra elment Zsiros hangja, ezért nagyrészt kézjelzésekkel navigált. Ez azonban még csak a kisebbik zavaró tényező volt. A második napon szinte minden gyorsaságin beesett előttük valaki, ami miatt többször is meg kellett állniuk.

VizinIr06

Vizin László: – Ilyen még a 33 éves versenyzői pályafutásom alatt sohasem fordult elő velem. Szombaton szinte minden szakaszon beesett előttünk valaki. Az első gyorsaságin volt egy felfelé ötven bukkan, jobb négy. Befordulunk, és tolat velünk szemben egy R2-es Fiesta. Megálltunk, félreállt, kikerültük.

A pályán megjavították az autót, a következő gyorsaságin elrajtoltak, és két kilométerrel a cél előtt elestek. Amikor odaértünk a balesethez, egy olyan Mitsubishi állt előttünk, amelyik három perccel korábban rajtolt, mint mi. Egyszer csak elindult és ment tovább. A célig lekísértük, előzni nem tudtunk.

VizinIr10

A harmadik gyorsaságin egy helyi fiatal srác esett egy baromi nagyot az R2-es Twingójával. Addig nagyon jól ment. Négy kanyarral korábban már a nézők álltak az út közepén, és annyira integettek, mintha meg kellene állni. Lelassítottunk, de simán el tudtunk menni mellette.

A rövid városi gyorsaságin nem esett be előttünk senki, de a pálya nem úgy volt felépítve, ahogy fel volt rajzolva, én lehúztam a hatodikat és ott volt velünk szemben a szalmabála…

VizinIr07

Közben (Zsiros) Gabika hangja reggelre elment. Az első körben csak kézzel tudott mutogatni, aztán megetettünk vele egy fél kiló mézet. A második körre valamennyire visszajött a hangja, de hát azért ilyen pályákon elég nehéz úgy versenyezni, hogy nem hallod az itinert.

Sajnálom, hogy ilyen kaotikus lett a második napunk, mert egyébként nagyon különleges, élvezetes pályákon versenyezhettünk. A Tagai Racing Technologytól kiváló autót kaptunk.

VizinIr08

Csak hát pechünk volt, de ilyen a rali, még 33 év után is tud új dolgot mutatni nekem, és végül is ezt a feladatot is teljesítettük. Az eredmény lehetett volna jobb is. Szerettem volna pontot szerezni, a következő versenyen újra megpróbáljuk.

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

VizinIr09

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., EURONET, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., MICROTERV, EKÁBEL, SECURITY.HU, NET’54 ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ, PROMÉTEUSZ 82 KFT, KAPOLCSI BENZINKÚTÜZEMELTETÉS, BARBAT 2000 BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.