GR Motorsport

GR Motorsport, a nemes küzdelem és az emberi értékek otthona

Különleges közösség épült a GR Motorsport köré, amelyet az egykori válogatott ifjúsági triatlon versenyző, Jagadics Gábor eredetileg a Toyota GR Yaris projektre hozott létre. Egy olyan közösséget szeretett volna megteremteni, ahol a nemes küzdelmen és az emberi értékeken van a hangsúly. Az eredmény őt lepte meg a legjobban, hiszen a csapat egyik pillanatról a másikra bővült, többek között három HUMDA Academy versenyzővel, a rally Európa-bajnokságon induló Csomós Mixi–Nagy Attila párossal és a legerősebb nemzetközi sorozatokban szereplő két gokartversenyzővel, Hideg Ádámmal valamint Krózser Menyával.

„Eredetileg a Yaris GR kupa miatt hoztam létre a GR Motorsportot – mondja Jagadics Gábor. – A Toyota GR Yaris-szal kapcsolatban az első impulzusok Kovács Tamás barátomtól érkeztek, aki már akkor látta, hogy ez jelentheti a jövőben a nem gyári autók közül az egyetlen versenyképes csomagot.

A versenyautók fejlesztésében és üzemeltetésében is óriási rutinjuk van, így a technikai háttér is adott volt egy jó projekthez. Az volt az elképzelésem, hogy az utcai négykerék-hajtású Yarisokból idehaza építünk egy olyan kupás autót, ami a Rally2 és a Rally3 kategória közé illeszthető be, és ahol teljesen egyforma autóval versenyezhetnek egymás ellen a fiatalok.“ 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport // Jagadics Gábor

Sajnos az alkatrészek beszerzése némileg késleltette a programot, de a Mecsek Rallyn már láthattuk előfutóként Szauer Gergőt és Kerék Istvánt a GR Yarisszal. Az autó nagyon jól teljesített, de a fejlesztés javában zajlik, így az év hátralévő része még sok munkával fog telni, hogy a 2023-as idényben ott álljanak a rajtvonalon az autók. 

„Már a Yaris kupával is az volt a célom, hogy egy olyan közösséget hozzak létre, ahol a nemes küzdelem és az emberi értékek a legfontosabbak. Válogatott sportolóként megtanultam, hogy nagyon keményen meg kell dolgozni egy eredményért, és csak annak van igazán sportértéke, ha sportszerű küzdelemben tudunk megmérkőzni az ellenfelekkel. 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport

Mindig is szerettem az utolsó pillanatig küzdeni, a pályán eldönteni, hogy ki a jobb, és a végén gratulálni a másiknak, hogy ez egy nagyon jó verseny volt, jól éreztük magunkat. Számomra így néz ki egy igazi sportoló. 

Ezt a szellemet szeretném megteremteni a GR Motorsportnál is, így határozott elképzelésünk, hogy csak olyanokkal dolgozunk együtt, akik hasonlóképpen gondolkodnak.“

Fotó: Csomós Mixi

A GR Yaris programon keresztül több versenyzővel is kapcsolatba került, akiknek szimpatikus volt ez a gondolkozásmód. Így került a GR Motorsport színeibe a rally Európa-bajnokságon versenyző Csomós Mixi és Nagy Attila. 

„Mixi például felajánlotta a segítségét, hogy átadja rallyversenyzői tapasztalatát, ami szerintem óriási dolog, és igazán példaértékű, ettől tud előre menni ez a sport. 

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya

A Yaris tesztelésére az idősebb Krózser Menyát kértük fel. Szerintem ő az egyik legkomolyabb műszaki tudással rendelkező rallyversenyző, aki nagyon pontos visszajelzéseket tud adni az autó beállításaival kapcsolatban, amit ezúton is nagyon köszönünk neki. Menyát emberileg is nagyon nagyra értékelem, ezért szinte evidens volt, hogy az ifjabb Krózser Menya is a csapat tagja lesz, aki nagyon tehetséges gokartversenyző. 

Ferencz Krisztián barátomon keresztül került a csapatba Hideg Ádám, akinek az édesapja és a nagypapája is híres rallyversenyző volt, ő pedig szintén rendkívül tehetséges gokartversenyző. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

A csapatunk tagja Bertalan Márton és Mózes Máté is, akik idén Mitsubishivel teljesítik az első évüket a magyar bajnokságban. Nem titok, remélhetőleg jövőre őket is a Yarisban láthatjuk majd. Illetve Szauer Gergő és Kerék István páros is az elsők között lesz, akik éles körülmények között versenyezhetnek a kupás GR Yarisszal.

A Rally2-ben is van egy lelkes versenyzőpárosunk, Denkovics Tamás és Denkovics Dominik, akik BMW E46-tal állnak rajthoz. 

A sorból talán csak én lógok ki. Tóth Viktor navigálásával én már tényleg csak a rallyversenyzés élvezete miatt állok rajthoz. Nagyon szeretem a Ford Fiesta R5-öt és nagyon boldogan érek célba vele akár a huszadik helyen is.

A saját eredményeimnél sokkal fontosabb számomra, hogy a GR Motorsportból egy olyan csapatot építsek, amiben mindenki sportszerűen küzd, és a végén szívből tudunk gratulálni a másiknak.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program